Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Själevads IK
Vi är en renodlad fotbollsförening som innefattar barn- och ungdomsfotboll för både tjejer och killar samt seniorlag på damsidan och herrsidan. Föreningen finns belägen i Örnsköldsviks Kommun, Ångermanland där orten Själevad ligger ca 5 km söder om Örnsköldsvik. 

Säsongen 2020 beräknas vi omfatta två Bollkulsgäng, 18 ungdomslag samt ett A-lag och ett U-lag på damsidan och ett lag på herrsidan i div 6. Totalt är vi över 500 medlemmar i föreningen varav drygt 100 utgör ledare.

Vårt kansli och huvudanläggning finns på Själevads IP som är vackert belägen ovanför Moälven med Sveriges vackraste kyrka, Själevadskyrkan, i blickfånget. Vi har även tränings- och spelverksamhet under våren på Hampnässkolans, Själevadskolans och Mycklingplanens grusplan samt U-planen vid Översjäla.

Under vintern tränar lagen, beroende av ålder och träningsmängd, på Hampnässkolan, Själevadskolan, Sundskolan, Geneskolan och Fotbolls-hallen.

Kul att du tittade in!
Inomhusträning inställd
2020-04-02 18:05

Hej alla Själevadare,

 

Det är tuffa tider och det är många funderingar runt fotbollen och det förstår jag. Jag vill med detta mail poängtera att vi i Själevads IK gör en förändring gällande träning framöver och det är att vi från och med nu ställer in ALL inomhusträning för samtliga lag i Själevads IK. 

 

Vi uppmuntrar nu att man tränar utomhus och vi kollar på olika lösningar för fotbollsträning på större ytor och ber att få återkomma där. Vi för en kontinuerlig kontakt med fotbollsförbundet och kommunen också.

 

Mao är det ingen mening att börja kontakta Schemaansvarig (Tommy) i detta läge utan vi jobbar hårt tillsammans så vi kommer igång så fort det går. 

Mer information kommer!

Från och med nu gäller följande: 

 

  • Alla friska barn samt ledare är tillåtna att träna utomhus. Det är alltså återstående inomhusträningar som ställs in.
  • Genomför träningarna med så lite folk som möjligt runt omkring.Ta gärna en promenad eller en springtur själva när ni lämnat och medan barnen tränar.
  • Vi tar ej i hand. Vi delar ej vattenflaskor eller liknande. Vi kommer ombytta och klara till träning och använder ej omklädningsrum samt lämnar direkt efter.
  • Har man förkylningssymtom stannar man hemma. Då råder närvaroförbud.
  • Förkylningssymtom innebär att ha en eller flera av följande saker: feber, hosta, andningsbesvär, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk. Det är då mycket viktigt att man stannar hemma för att inte smitta andra. Om man inte klarar sig med egenvård i hemmet ska man ringa telefonnummer 1177 för sjukvårdsrådgivning.
  • Vänta minst två dygn efter att du blivit fri från symtom innan du kommer tillbaka till fotbollsträningen. Ta ansvar och var mycket noga med detta.
  • Är du frisk men allmänt orolig för att bli smittad går det bra att stanna hemma.

 

På Folkhälsomyndighetens webbplats kan du hitta svar på många frågor som rör Coronaviruset. Där finns uppdaterad riskbedömning av smitta och allmänna riktlinjer för att förhindra smittspridning.

 

Du kan även ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är granskad och godkänd av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

 

1177 Vårdguiden har också uppdaterad information om Coronaviruset och sjukdomen COVID-19.

 

 

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

 

Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Andreas Olsson, Ordförande  samt övrig styrelse i Själevads IK. 

Inga sammankomster med fler än 50 personer från sön 29/3
2020-03-27 15:45
Info från Riksidrottsförbundet: 
Regeringen förbjuder sammankomster med fler än 50 personer

Regeringen meddelade under fredagen att man tagit beslut om ett förbud mot sammankomster med fler än 50 personer. Förbudet träder i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.

 Folkhälsomyndigheten ska återkomma med allmänna råd kring förbudet.

Texten kommer att uppdateras.

Själevads IK:s teamkväll på Intersport torsdag 26/3, ändrad tid
2020-03-24 08:45
Ny tid är 16.00-18.00.

SIK påminner om teamkväll på Intersport torsdag 26/3 kl 16.00-18.00 med fika och tävling! (ändrad tid)


Intersport kör samtidigt nedanstående erbjudande hela vecka 13, d v s 23/3-29/3 samt på teamkvällen också.


Rabattdagar och beställa Kläder!

Nu bjuder INTERSPORT in alla våra medlemmar till exklusiva föreningsdagar hos Intersport.
Den 23–29 mars ger INTERSPORT alla medlemmar 25% på allt enligt detta utskick.

 

Passa även på att prova och beställ era föreningskläder. Om ni redan vet vad och vilken storlek så beställer ni allt direkt via förenings webbshop via denna länk hemifrån, annars finns prover i butiken att prova. https://team.intersport.se/sjalevads-ik

 

En viktig nyhet är att man måste vara club INTERSPORT medlem och inloggad för att få den angivna rabatten. Ni blir medlem här och samtidigt stötta Själevads IK via denna länk.


https://www.intersport.se/club-intersport/registrera/?team=sjalevads-ik

Inskrivning av nya fotbollsgrupper, flickor och pojkar 2013 samt Bollkul 2014-2015
2020-03-23 10:50
Snart dags för årets inskrivning för F/P13 samt Bollkul för F/P 2014-2015.
Hej, om ni inte har möjlighet att komma förbi på inskrivning så kan ni anmäla här på länken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg2S554kBIzpsb83hJsez-4H0aJVPD0LvqGVRzcdry32iJwA/viewform?usp=sf_link

Vid inskrivning gäller detta som tidigare:
Onsdag 25 mars med Drop-in kl 17.00-20.00
Själevads IP, Klubblokalen
(Byggnaden längst in på anläggningen)
Prästsundsvägen 1
894 31  Själevad

Representant från UK finns på plats och tar emot er i klubblokalen och bemannar inskrivningen.

De steg som gäller för Flickor och Pojkar 2013:
1. Skriv in barnet/barnen i samband med inskrivningskvällen eller kontakta SIK kansli, info@sjalevadsik.se
2. Grundläggande att x antal föräldrar för aktuella grupper engagerar sig som ledare för att grupperna ska kunna komma igång. 
3. Efter att grupperna är klarlagda kallas till föräldramöte med styrelserepresentant på plats. Detta kan också ske i samband med första träning.
4. Grupperna brukar rulla igång med fotbollsträning i slutet av maj/början av juni.
5. För F och P13 finns möjlighet att spela i "Sammandragsspel" mot jämnåriga på Billsta IP. Sammandragen äger i år rum lördag 6 juni samt lördag 15/8.

Bollkul för Flickor och Pojkar 2014-2015:
1. Inskrivning på samma sätt enligt ovan.
2. Bollkul förutsätter att fler föräldrar engagerar sig för att aktiviteten ska bli en verklighet vilket också uppges intresse och vilja för i samband med inskrivning.
3. Om tillräckligt många ledare finns (utifrån antalet barn) så beräknas aktiviteten komma igång i slutet av maj/början av juni med en timmes bollkul i veckan.

Mixade grupper för Bollkul och det är i år även uppdelat på årskullar. D v s en grupp för f.2014 och en grupp för f.2015.

Du som redan finns som medlem i Själevads IK utifrån deltagande i Bollkul under fjolåret (2013-2014) är redan inskriven och behöver inte upprepa proceduren! Meddela dock självklart till kansliet om ditt barn inte vill spela fotboll 2020.

VÄLKOMNA!
Själevads Ungdomskommitté och Kansli
Angående coronaviruset (Covid-19)
2020-03-20 08:25

Själevads IK följer Svenska Fotbollsförbundets (SvFF) beslut, riktlinjer och råd gällande fotbollsträning och matchspel. Dessa kan med kort varsel förändras och det är därför viktigt att alla håller sig uppdaterade via SvFF:s hemsida, https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/. Då SvFF:s anvisningar bygger på Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer, uppmanar vi även att följa utvecklingen på deras hemsida, https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/.

I nuläget bedömer SvFF att föreningarna kan fortsätta att spela och träna fotboll. Det är dock av yttersta vikt att alla deltagare, föräldrar och andra eventuella besökare med någon form av symptom stannar hemma och undviker kontakt med andra.

Det ska betonas att träning och matchspel inte på något sätt är tvingande. Känner man oro och vill därför inte delta, ska det accepteras av övriga och inte ligga till last för den enskilde. Respektive lag har naturligtvis sin egen suveränitet och kan välja att helt ställa in sin verksamhet. Meddela i så fall kansliet så att föreningen kan avboka plan-/halltider.

2020-03-18

Styrelsen Själevads IK

Nyheter från våra lag
Domare, 31/03 13:17 
P04/05, 17/03 20:13 
Dam A-Lag, 24/02 08:30 
Domare, 12/02 09:04 
 
 
SPONSORER