Själevads IK F17

Själevads IK kommer säsongen 2021 att spela i Svenska Fotbollsförbundets riksserie F17 (SM-serien). Själevads IK är också samarbetsförening med NIU Fotbollsgymnasiet.

2020 gick vi till kvartsfinal i SM och säsongen 2019 slutade med åttondelsfinal.

Hör av dig till någon av ledarna om du är intresserad av att provträna med laget (för nr se: Truppen ).

Välkommen att provträna!
2021-10-02 12:45

Själevads IK bjuder in till öppna träningar för fotbollsintresserade flickor födda 05 och 06.

Var:
Skyttis och Fotbollshallen

När:
Måndag 11/10 kl 17:30, Skyttis IP
Torsdag 14/10 kl 17:15, Skyttis IP
Måndag 18/10 kl 17:30, Skyttis IP
Onsdag 20/10 kl 1930, Fotbollshallen

Anmälan till Stefan, 076-133 51 83

Elin och Stina kallade till regionalt läger
2021-09-10 15:39

Stina Andersson & Elin Eriksson är kallade till Svenska Fotbollförbundets regionala läger den 4-7 oktober för F04/F05.  Ångermanland skickar en 05:a och två 04:or. Stort lycka till!

Tre nya spelare inför hösten!
2021-08-23 20:59
Adine Lindahl, Martina Johansson och Irma Lindbergh

Vi säger varmt välkommen till tre nya spelare; Adine Lindahl och Irma Lindbergh från BK Örnen och Martina Johansson från Sidsjö-Böle!

Adine (född 06) är en snabb, tuff spelare med bra teknik och en bra blick för spelet.

Irma (född 06) är en mycket duktig passningsspelare med bra teknik och ett fint tillslag.

Martina (född 05) är snabb med och utan boll, har en bra teknik och en stark vänsterfot. Martina har flyttat till Övik för att gå NIU fotbollsgymasiet.

Alla tre kommer även att spela med sina moderklubbar under hösten.

Sanna uttagen till landslagets Riksläger!
2021-07-03 23:19

Sanna Halsius har blivit uttagen till SvFF:s riksläger för F15 på Bosön den 1-5 augusti! Stort grattis och lycka till!

Äntligen har serien dragit igång!
2021-06-20 13:26

Följ oss på instagram

Efter ännu en lång försäsong har nu äntligen serien dragit igång för Själevads IK:s F17. Som vi har längtat!

Trots att vi inte har kunnat spela matcher under försäsongen har stämningen varit på topp under vinterns och vårens träningar. Det är en fantastiskt rolig grupp vi har!

Detta är andra året som föreningen har ett F17 lag i egen regi. Precis som ifjol kommer laget att spela i en regional SM-serie där tjejerna får vara 17 år som äldst. Serien är ett led i en elitförberedande verksamhet som sträcker sig över hela landet. Vi kommer att möta lag från Ångermanland, Jämtland, Medelpad och Hälsingland. Vår serie består av 12 lag och det bästa laget går till ett nationellt slutspel där vinnaren kan titulera sig svensk mästare. Förra året vann vi vår serie och tog oss hela vägen till kvartsfinal där vi förlorade mot Umeå IK, vilka sedan vann hela SM.

Efter slutspelet flyttades våra 03:or upp till Själevads dam div 2. Vårt F17-lag består nu av spelare födda 04-06 från hela Ångermanland med moderklubbar som Moelvens FC, KB65, Arnäs IF, Gideå IK, Nätra GIF, Remsle UIF, Molidens IK och Själevads IK. Vi började träna i fotbollshallen under hösten och hade då öppna träningar dit alla som var intresserade av att vara en del i F17 var välkomna.

Under våren tog vi ut en trupp på 17 spelare. De ungdomsspelare som vill fortsätta med fotbollen, men inte i F17 spelar vidare i SIK Utveckling som klubben driver tillsammans med vår samarbetsförening Moelven FC. Spelare från lag underifrån som har ambitionen och viljan att träna extra har också möjlighet att komma och träna med F17 under hela säsongen (när restriktionerna tillåter). På samma sätt ges spelare från F17 möjlighet att träna med något av seniorlagen.

Försäsongen har varit lång men rolig. Trots att spelarna kommer från flera olika klubbar och att det är en viss åldersskillnad inom truppen har vi en mycket god stämning i gruppen. Vi peppar varandra på träning och match och har en tillåtande atmosfär. Vi vill utbilda spelare som vågar testa sina färdigheter på match och träning och inte är rädda att misslyckas. Laget har tränat fyra till fem gånger i veckan med tre till fyra fotbollsträningar och ett till två fyspass.

Strävan inom Själevads F17 är att fostra välutbildade spelare med stort mod, god spelförståelse och en funktionell teknik. På så vis vill vi skapa en naturlig brygga mellan flickfotboll och seniorfotboll. Tidigare har vi upplevt att många duktiga och ambitiösa tjejer i allt för tidig ålder har plockats upp i seniorfotboll. Våra tränin­gar utgår från spelets alla skeden och innehåller oftast spel- och matchliknande övningar där vi jobbar med hur vi vill spela i alla spelets skeden vilka är anfallsspel, försvarsspel och omställningar. Vi arbetar med samma spelidé och principer i seniorlagen och F17, vilket underlättar för de spelare som tränar och spelar i olika lag.

I matcherna vill vi dominera matchbilden och äga bollinnehavet. Genom ett stort bollinnehav och ett bra passningsspel ges spelarna möjlighet att ta många beslut och utveckla sin teknik och sin spelförståelse. Vi vill att alla spelare ska vara delaktiga i vårt anfallsspel och att bollen ska spelas med kontroll och mod från målvakten genom lagdelarna och hela vägen fram till motståndarnas mål. I försvarsspelet vill vi snabbt vinna tillbaka bollen genom ett aggressivt positionsförsvar. Vid bollvinst ska vi kontra om vi har möjlighet, men om det inte går slår vi en säker passning och börjar om med kontrollerad speluppbyggnad.

Men framförallt ska vi ha roligt tillsammans! Hoppas att ni vill komma och titta på Själevads IK:s talangfulla F17!

Ons 13/10 19:30
Sön 3/10 12:00