Föreningsuppgifter

PlusGiro63931-0
Organisationsnummer889600-3772
Organisation
Idrottens organisation består av Riksidrottsförbundet, distriktidrottsförbunden (DF), specialidrottsförbunden (SF), specialidrottsdistriktsförbunden (SDF) och idrottsföreningarna.

Själevads IK lyder under följande organisationsmodell

Riksidrottsförbundet
Specialidrottsförbund/SF
Specialidrottsdistriktsförbund/SDF
Förening
Idrott
Själevads IK - Fotboll
Historia

Klubben bildades som ett "kompisgäng" år 1923. Klubbens förste ordförande hette Mauritz Nordin som presiderade under 10 år.

Genom åren har verksamheten inom föreningen förändrats flera gånger.

Under 1960-talet hade klubben ett ishockeylag med egen ishockeyrink. Ett tag bedrevs även bandy.

1944 startade klubben en orienteringssektion som 1967 bröt sig ur och startade klubben Skogslöparna. Klubben hade ett tag även en mycket livfull simsektion. Även skidsport har varit en del av verksamheten.

Numera är det dock enbart fotboll som gäller i klubben. Den första fotbollsplanen låg vid Moälvens kant och ofta fick bollar hämtas upp med båt efter en snedspark.

I början spelade man i lokala seriesystem innan man gjorde sitt inträde i seriesystemet under 1930-talet.

Själevads IK spelade i Damallsvenskan i fotboll 2004 och höll sig kvar, men åkte ur serien sedan man slutat sist 2005.