Ny storseger i märklig matchutveckling
2015-05-23 18:46
Josefin Larsson fortsätter att leverera och stod för fyra mål i 8-1 vinsten. Foto: Simon Öhman Jönsson (www.pixeleraproduktion.se)
Själevad hamnade i underläge med kvarten spelad. Vid halvtid hade man vänt till ledning 1-3 efter ett äkta hattrick av Josefin Larsson trots att spelet gick på kryckor. I den andra visade man med eftertryck vad man går för och krossade till slut Clemensnäs med hela 1-8 (1-3).
- En märklig match där vi inte fick igång något alls före paus men andra halvlek är ju stark och klart godkänd, summerar Tommie Andersson.

Clemensnäs inledde frejdigt och klev upp i rejäl press mot ett Själevad som tog lite för lång tid på sig i bollbehandling, beslut och i att avlasta varandra/bli spelbara. Spelidén för motståndarna bestod i mångt och mycket av att trycka längre bollar och sedan många som löpte i djupled. Vid ett sådant tillfälle blev Själevadsförsvaret ställda när Molly Stocksén stack i djupled och kom fri mot Annelie Sjöroos i målet. Stocksén gjorde inget misstag.

Själevad spelade knackigt men skapade ett par halvchanser utan rätta skärpan och kvitteringen efter en halvtimme får sägas ha varit ett gratismål. En försvarare i Clemensnäs spelade i gapet på Josefin Larsson som därmed kom helt fri och gjorde inte heller hon något misstag. Tio minuter därpå var Själevad i ledningen efter att Sjöroos i målet greppat en frisparkslyftning, snabbt satt igång boll på Natalie Persson som i sin tur la en perfekt djupledsboll på Larsson som denna gång lobbsköt över felplacerad hemmamålvakt.

Bara tre minuter därpå var Larssons äkta hattrick ett faktum. En lyftning centralt mot straffområdet nådde Beatrice Lopez som nickpassade Larsson som i sin tur vickade förbi sin försvarare och därefter sköt välplacerat invid stolpen.
- Vi är otroligt effektiva trots det knackiga spelet ute på banan. Av fyra avslut mot mål i första halvlek så sitter tre, berömmer Andersson.

Efter paus syntes ganska snabbt att Själevad skulle kontrollera resten av denna tillställning och hittade allteftersom ett bättre och bättre eget spel med en bättre bollkontroll, längre anfall och fler lyckade kombinationer. Clemensnäs fick vackert bara jaga och försvara sig. I den 56:e minuten utökade man sin ledning efter att Elin Sahlin spelvänt ut mot Emma Edmark vars, egentligen ganska milda, avslut letade sig in i mål.

Två minuter därpå snappade Josefin Larsson upp bollen och stack in densamma mellan backarna där Veronica Lundholm tajmade utmärkt och välplacerat la in bollen invid stolpen.

Med tjugo minuter kvar av matchen gjorde inbytta Josefine Engwall lagets sjätte mål efter magiskt förarbete signerat Josefin Larsson. Larsson hann upp en boll nere vid hörnflaggan/sidlinjen, tunnlade sin back och tryckte därefter ett markpass mot främre ytan där Engwall tryckte in bollen.

Två minuter senare blev det ombytta roller när Josefine Engwall frispelade Larsson som i friläget återigen var iskall.

Fem minuter före stopptid satte laget även ett åttonde mål efter en snygg nick av lagkaptenen Gabrielle Wågström på hörna från Josefine Engwall.
- Vi är fortsatt effektiva i den andra halvleken men står även i övrigt för ett bättre genomförande. Det är starkt av laget att få ordning i leden trots att vi hade problem i nästan hela den första halvleken, konstaterar Andersson.

Anfallaren Josefin Larsson är i nuläget nästan i en klass för sig och är ett ständigt hot för motståndarförsvaret. I och med sina fyra mål i denna match har hon stått för hela tio gjorda mål på fyra genomförda seriematcher. Laget som helhet har gjort imponerande 25 mål sammantaget i dessa matcher fördelat på åtta målskyttar.

I mötet med Clemensnäs ska självklart Larsson framhållas (ligger bakom sex av åtta mål i matchen) men hela laget ska premieras för sin andra halvlek. Extra beröm även till Gabrielle Wågström i mittförsvaret samt inhoppande Josefine Engwall som var inblandad i lagets tre sista mål i matchen. Noterbart är att laget bytte in samtliga fem avbytare mellan minut 60-75 utan att för den skull tappa fart medan hemmalaget såklart slokade alltmer i takt med att målen ramlade in.

Nu väntar den femte serieomgången redan nu på torsdag när man återigen har en bortamatch på schemat och ställs mot fjolårskollegorna i division 1 Spöland Vännäs IF. Därefter väntar en tidig seriefinal på hemmaplan mot Umeå IK FF 2 torsdagen därpå.

Clemensnäs IF - Själevads IK 1 - 8 (1-3)
Målen: 1-0 (16) Molly Stocksén, 1-1 (30) Josefin Larsson (u.a), 1-2 (40) Josefin Larsson (Natalie Persson), 1-3 (43) Josefin Larsson (Beatrice Lopez), 1-4 (56) Emma Edmark (Elin Sahlin), 1-5 (58) Veronica Lundholm (Josefin Larsson), 1-6 (70) Josefine Engwall (Josefin Larsson), 1-7 (72) Josefin Larsson (Josefine Engwall), 1-8 (85) Gabrielle Wågström (Josefine Engwall)

Avslut mot mål: 3-11 (3-4)
Avslut utanför: 0-8 (0-4)
Hörnor: 2-10 (1-4)