Själevads IK F17
Saknas på bilden: Nova Lundstedt och Amanda Seläng

Själevads IK kommer säsongen 2022 att spela i Svenska Fotbollsförbundets riksserie F17 (SM-serien). Själevads IK är också samarbetsförening med NIU Fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik.

2021 slutade vi trea i Mellersta Norrland, 2020 gick vi till kvartsfinal i SM och säsongen 2019 slutade med åttondelsfinal.

Hör av dig till någon av ledarna om du är intresserad av att provträna med laget (för nr se: Truppen ).

Höstsäsongen står för dörren
2022-07-28 22:07

Vi har nu kommit igång med träningarna efter sommaruppehållet och på söndag väntar första matchen för höstsäsongen. Serien vänder och den sista seriematchen är den 9 oktober (därefter väntar ett ev slutspel). Innan vi gör bokslut för den här säsongen ska vi även hinna med ett cupäventyr i Skellefteå med riktigt bra motstånd från hela Norden.

Vi har efter uppehållet tränat på riktigt bra med hög träningsnärvaro och ett stort engagemang från spelarna. Vi har även haft besök av spelare från andra klubbar däribland Bollsta IK, BIK, Kramfors Alliansen och Arnäs IF. Fyra av tjejerna kom ända från Gällivare SK och de stannade en hel vecka. Allehanda gjorde ett reportage om dem.

Fyra tjejer reste 65 mil för att träna med Själevad: "Superkul"

Nu hoppas vi på en riktigt rolig höstsäsong!

Sommaruppehåll
2022-07-04 16:02

Vi tar nu sommaruppehåll efter en bra vårsäsong. Vi har ett ganska ungt lag med många nya spelare sedan ifjol, men tjejerna har snabbt kommit in i vårt arbetssätt och de har haft en fin individuell utveckling under våren. Dessutom har de roligt tillsammans och spelargruppen har verkligen svetsats samman. Resultatmässigt har det också gått över förväntan med åtta vinster, en oavgjord och en förlust. Då har vi även räknat in vårens träningsmatcher mot Umeå IK och Ersmark.

Nu väntar två veckors ledighet. Spelarna har fått egna träningsprogram med styrka och löpning som kan köra om de vill. Om de vill träna styrkan på TSG så går det bra och de kan använda Själevads B-plan för löppassen.

Vissa spelare kan dock må bra av ett break från träning under ledigheten och det är helt ok att bara ta det lugnt under kommande två veckor!

Den 18 juli kör vi gång igen med de gemensamma träningarna och den första seriematchen blir den 31 juli. Därefter möter vi Ukrainas F19-landslag i en träningsmatch. Det blir en rolig och spännande utmaning!

Ha en skön ledighet!

Novali och Elsa kallade till rikslägret!
2022-06-07 10:37

Grattis till Novali och Elsa som är kallade till svenska fotbollsförbundets riksläger i Halmstad den 27 juni till 1 juli. Där väntar träningar och matcher. Grattis även till Matilda som har en reservplats!

Ångarmanland har vanligtvis två platser per årskull, men i år fick hela fyra spelare åka. Övriga är Stella Gradin från Härnösands SK och Alice Fridlund från Kramfors Alliansen.

Internmatch
2022-05-09 11:45
Internmatch mellan Själevad vit och Själevad grön

Eftersom Sidsjö-Böle IF/Sundsvalls FF lämnade WO spelade vi en internmatch med riktiga domare och speaker istället. Tråkigt med inställd match, men det positiva var att alla spelare fick testa på att spela 2*45 minuter, vilket innebar att alla kom upp i en hög belastning i matchmiljö. Vi fick även tillfälle att kort introducera vårt arbetssätt i försvar- och anfallsspel för de inlånade spelarna. Bra jobbat alla!

Vi tackar också F07/08 för lånet av spelare!

Följ oss på Min Fotboll
2022-03-17 20:18

Hej!
Här kommer en länk för att bli en del av vårt lag Själevads IK F17 i Min Fotboll. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Skaffa Min Fotboll och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag!

Sön 31/7 17:00
Sön 3/7 14:00