Storvinst efter stark andra halvlek!
2015-05-09 17:23
Anfallaren Josefin Larsson har gjort fem mål på de två inledande matcherna.
Själevad var lite illa ute alldeles i början av matchen där Hörnsjö brände två fina chanser. Efter en överlag medioker första halvlek där man dock höll tätt bakåt och även satte två egna mål rann man iväg fullständigt i den andra. Fem mål producerades på sjutton spelminuter och det var delikat fotbollsgodis som Själevad då istället bjöd på!

Själevad syntes ovana vid såväl bollstuds som den begränsade spelytan under den inledande kvarten. Hörnsjö var ytterst nära att ta ledningen och det var bara stolpen som räddade Själevad från ett baklängesmål i den tredje spelminuten och dessförinnan ett avslut strax utanför.

Efterhand kunde Själevad skapa målchanser men spelet i stort lämnade mycket i övrigt att önska.
- Vi försökte spela vårt vanliga spel men då det krävdes mer tid för bollkontroll och att man hamnade snabbare under press pga spelytan så blev det många bolltapp och knackigt spel, kommenterade SIK-tränaren Tommie Andersson.

Emma Edmarks nick i den 15:e minuten var lagets första målchans men nicken strax utanför. Några minuter därpå löpte sig Josefin Larsson fri men sköt rakt på målvakt den gången. Ledningsmålet kom dock strax därefter när Johanna Engwalls avslut gav en ribbretur som Beatrice Lopez tryckte in. Lopez gjorde även lagets andra mål i den 41:a minuten efter fint inspel från Larsson.

Inför den andra halvleken hade laget kommit överens om en något förändrad taktik.
- Vi pratade om att anpassa oss bättre efter förutsättningarna och därför spela ett enklare, rakare spel med rejäla löpningar från samtliga, berättar Andersson.

Taktiken gav utfall. Josefin Larsson gjorde tre (!) raka mål inom loppet av fyra spelminuter (!) där det första, som kom i matchminut 55 höll högsta fotbollsklass. På ett inlägg från Lopez vräkte sig Larsson fram och liggande i luften tåade hon upp bollen i nättaket! Sitt andra och lagets fjärde kom i den 57:e minuten på ett rent friläge, återigen framspelad av Lopez. Nästa mål föll efter en högerhörna från Natalie Persson där Larsson skarvade in bollen från nära håll. Minut 59.

Lagets sjätte mål i den 69:e minuten tillskrevs Emma Edmark men passerade mållinjen med hjälp av en Hörnsjöspelare. Angelika Östberg assist till Edmark.

Matchens sista mål  kom minuten därpå och var också ett skolboksexempel på anfallsspel där Elin Sahlin djupledslöpte, fick boll, avancerade ner mot kortlinjen och sedan slog ett flackt inlägg som Josefine Engwall volleyplacerade snyggt. Mathilda Byström var sedan närmast att producera men hennes snygga solorajd gav tyvärr bara en stolpträff.

En match med två olika ansikten men där den andra halvleken gav betydligt fler prov på lagets egenskaper och bredd. Nordahlsvallen hade ett fint konstgräs men en markant mindre spelyta än normalt vilket gjorde det trängre än vad spelarna riktigt kunde hantera de första 45. Lägg därtill en riktig studsboll som matchboll så finns förmildrande orsaker till den knackiga första halvan.

Sett över 90 minuter ett överbetyg till Johanna Abrahamsson, Erika Strandberg, Johanna Engwall och Josefin Larsson. Beatrice Lopez inblandad i fyra av målen vilket är starkt. Pigga inhopp på trion Angelika Östberg, Josefine Engwall och Mathilda Byström

Två avverkade omgångar och ett fantastiskt facit. Hatten av!

Nu väntar två bollpass innan omgång 3 som för Själevads del avverkas på torsdag (Kristi Himmelsfärdsdag) när man tar emot Flurkmarks IK på hemmaplan (Skyttis IP). Det blir troligen säsongens sista match på Skyttis och därefter blir det Själevads IP som gäller.

Hörnsjö IF - Själevads IK 0 - 7 (0-2)
Målen: 0-1 (21) Beatrice Lopez (Johanna Engwall), 0-2 (41) Beatrice Lopez (Josefin Larsson), 0-3 (55) Josefin Larsson (Beatrice Lopez), 0-4 (57) Josefin Larsson (Beatrice Lopez), 0-5 (59) Josefin Larsson (Natalie Persson), 0-6 (69) Emma Edmark (Angelika Östberg), 0-7 (70) Josefine Engwall (Elin Sahlin)