Sju olika målskyttar i storsegern!
2015-04-25 15:44
Beatrice Lopez stark i genrepet.
Själevad krossade IFK Timrå med hela 8 - 0 (2-0) i båda lagens genrep inför respektive seriepremiär. I hemmalaget fördelades de gjorda målen på hela sju olika målskyttar. Undantaget: Josefin Larsson som gjorde två mål.

Själevad fick en smakstart och tog ledningen redan i den 3:e matchminuten. Ett inkast efter högerkanten nådde Veronica Lundholm som kom loss och kunde spela in på Beatrice Lopez som behärskat satte 1-0.

Därefter ytterligare en trio bra målchanser för hemmalaget utan utdelning. IFK Timrå skapade ingenting farligt offensivt och när man bjöd Josefin Larsson på ett gratisläge i den 39:e minuten (misslyckad bakåtpassning) så blev det också en utökad ledning. Larssons friläge förvaltades på bästa sätt med ett välplacerat avslut invid stolpen.

I den andra halvleken bjöd hemmalaget på en fantastisk fin anfallsfotboll och målen föll i en strid ström utan att man för den delen satte allt man skapade. 3-0 kom i 49:e minuten när Josefin Larsson agerade framspelare och Emma Edmark exekutor från nära håll. 4-0 tre minuter därpå när en av planens frontfigurer Beatrice Lopez (bilden) frispelade nämnda Larsson och där avslutet återigen höll hög klass.

Det femte hemmamålet var en riktig delikatess och kom i den 57:e minuten. Ett inspel i straffområdet mot felvänd Josefine Engwall där Engwall lurade två försvarare, vek ner mot förlängda mållinjen och sedan spelade snett inåt bakåt till en helt omarkerad Veronica Lundholm som dunkade in bollen.

Därefter genomförde Själevad tre snabba byten. En av inhopparna Mathilda Byström presenterade sig direkt när Lopez återigen stod för en genomskärare som gav ett friläge. Byström var i likhet med Larsson iskall och placerade behärskat in 6-0 i den 60:e minuten.

Ett fyrtal fina målchanser sumpades därefter innan det sjunde målet kom i den 79:e minuten. Nu var det ombytta roller mellan Lundholm och Engwall när Lundholm serverade Josefine Engwall ett öppet läge via snett-inåt-bakåt-passning där Engwall inte gjorde något misstag.

Slutresultatet fastställdes på stopptid när Lundholm förarbetade och Mathilda Byström avslutade. Målvakten i Timrå räddade men Byström grävde fram returen till Johanna Abrahamsson (vänsterback) som flyttat med för fullt i anfallet och kunde stöta in bollen från nära håll.

En förtroendeingivande insats av samtliga inblandade om än motståndet inte satte oss på några större prov. Det såg tight ut i defensiven och målvakten Annelie Sjöroos var alert i de få situationer som uppstod samt att vindsnabba mittbacken Erika Strandberg räddade upp hotfulla djupledsförsök från gästerna vid ett par tillfällen. Anfallsmässigt många gånger en fröjd för ögat med varierade kombinationer från alla håll och kanter. Sju olika målskyttar när laget gör åtta mål också noterbart.

I ett mycket starkt hemmalag stack redan nämnda Beatrice Lopez framför allt ut. Hon lirade denna gång på en innermittfältsposition och gjorde det med den äran. I övrigt stort beröm till kollektivet.

Nu går laget in i premiärveckan och kommer att genomföra tre träningspass inför seriepremiären på lördag vs Hägglunds IoFK. De spelare som saknades mot Timrå (hela sju stycken!) ska förhoppningsvis återkomma i träning redan ikväll eller senast imorgon frånsett Hanna Strandberg som är långtidsskadad.

Själevads IK - IFK Timrå 8 - 0 (2-0)
Målen: 1-0 (3) Beatrice Lopez (Veronica Lundholm), 2-0 (39) Josefin Larsson (ua), 3-0 (49) Emma Edmark (Josefin Larsson), 4-0 (52) Josefin Larsson (Beatrice Lopez), 5-0 (57)Veronica Lundholm (Josefine Engwall), 6-0 (60) Mathilda Byström (Beatrice Lopez), 7-0 (79) Josefine Engwall (Veronica Lundholm), 8-0 (91) Johanna Abrahamsson (Mathilda Byström)

Avslut mot mål: 15 - 4 (4-1)
Avslut utanför: 9-2 (3-0)
Hörnor: 6-1 (2-1)