Storförlust mot spelglatt Notviken!
2016-09-12 09:38
Angelika Östberg visade härlig inställning, mod och aggressivitet mot Notviken och stack ut ur mängden denna gång. Foto: Per Ågren, MediaBild
Det blev dessvärre en storförlust när Själevad ställdes mot Notvikens IK på bortaplan under lördagsaftonen. Frånsett kanske 20 minuter av andra halvlek inget snack om saken och Notviken vann helt rättvist och skapade mängder av fina saker i sin offensiv. Själevad bättre en stund i andra halvlek men överlag en ganska blek insats och dessutom en befarad tuff skada på Natalie Persson blev facit från denna match som slutade hela 6 - 1 (3-0).

Att Notviken i sina bästa stunder har ett av seriens vassaste offensiva spel visste vi. De har dock blandat och gett ovanligt mycket denna säsong och därav ingen topplacering i tabellen. Ynka en poäng skiljde alltså lagen inför denna match men utifrån det som utspelades på Tunavallen så är skillnaden i nuläget stor mellan lagen.

Innan minuten hade tickat på matchuret hade båda lagen varit framme i varsin målsituation utan utdelning men därefter ett markant tryck från Notviken och korta kontringsförsök från Själevad som tappade boll alltför snabbt när man hade den i sin ägo och kunde inte skapa något etablerat eget spel. Dock ändå surt att Notvikens ledningsmål kom på en straffbjudning från den unga domartrion efter ett helt normalt ihopslag i Själevads straffområde. Straffexekutorn Johanna Lindbäck stensäker från elva meter och 1-0 i minut 14 ett faktum.

Notvikens anfallsspel fortsatte att ställa Själevads defensiv på svåra prov och det är bara att erkänna att deras löpvilja, snabbhet, boll- och passningssäkerhet var på för hög nivå idag för att vi skulle kunna mäta oss. 2-0 kom efter en anfallsvåg på högerkanten och där inspelet passerade Annelie Sjöroos i hemmamålet och nådde en omarkerad Alva Rosén på bortre som ogärna kunde missa.

Hade läget som Själevad ändå kunde skapa i minut 19 givit utdelning så kanske Själevad hade kunnat höja sig och störa Notviken men 50/50-bollen som Fadhuwa Zahir löpte på mot Helena Bäckman Andersson i NIK-målet vanns av Bäckman Andersson och innan paus gjorde istället hemmalaget ytterligare ett mål där Johanna Lindbäck helt enkelt sprang ifrån Själevadsförsvaret och satte sitt andra och lagets tredje mål minuten innan paus.

Ingen i Själevad var nöjd med insatsen i den första halvleken och man gjorde ett ärligt och bra försök direkt i andra att visa vad laget kan. Efter inledande fem minuter såg man fina tendenser i ett förbättrat passningsspel, mer aggressivt försvarsspel och man fick även in en reducering redan i minut 56. Detta efter en fin djupledsboll från Hanna Strandberg till Tilde Andrén som kom ren mot målvakt, drog denna, avslutet därpå blockades av en back men bollen tillbaka till Andrén som då spelade vidare till Fadhuwa Zahir som hade öppet mål.

Notviken fortsatte emellertid också med ett fint anfallsspel och prickade bl a ribban tio minuter därpå medan Själevad visserligen hade alltmer boll men utan rätta spetsen i och kring offensivt straffområde.

I minut 70 hände så det som inte får hända. På en omställning via Natalie Persson på mittplanen så krokades hon fast och knät vreds på Persson som blev liggande. Hennes egen utsago är att det kändes precis som när hennes andra knä drabbades av en korsbandsskada så nu ber vi till högre makter att känsla och effekt inte blir detsamma denna gång.

Där och då lite luften ur för Själevad även om man försökte åstadkomma ytterligare reducering varav ett par riktigt bra lägen bl a vid hörnor. Med bara tre minuter kvar på matchuret och ställningen 3-1 var man beredd att summera denna afton med epitetet en hedersam förlust men vad som sedan hände förtar liksom den känslan.

Minut 87 utökade nämligen Notviken till 4-1 efter ett klapp-klapp-anfall där Hanna Lindh var sist på bollen och Själevadsförsvaret helt upprullat.

I minut 88 5-1 efter ett tredje mål av Johanna Lindbäck som dock stod offside men målet godkändes. På två minuters övertid satt även 6-1 genom Jennifer Askebrand och ett sådant slutras var det länge sedan vi tillät.

Hur som helst skönt att denna match inte var en måstematch för då hade detta varit knäckande. Nu är det bara att lägga den här historian bakom oss och knyta näven på nytt inför de avslutande tre omgångarna. Bortamatch mot tabelltvåorna Team TG nästa söndag blir givetvis en svårknäckt nöt men vi tar match för match och har alltid målet att vara stolta och nöjda över vår prestation. Att vi gör ytterligare en blek match kommer inte att ske!

Individuellt extraberöm till Angelika Östberg på ytterbacksplats tillsammans med Ida Sjöström på yttermittfältet som höjde sig över mängden.

Notvikens IK - Själevads IK 6 - 1 (3-0)
Målen: 1-0 (14) Johanna Lindbäck, straff, 2-0 (17) Alva Rosén, 3-0 (44) Johanna Lindbäck, 3-1 (56) Fadhuwa Zahir (Tilde Andrén), 4-1 (87) Hanna Lindh, 5-1 (88) Johanna Lindbäck, 6-1 (90+2) Jennifer Askebrand

Avslut mot mål: 13-3 (6-0)
Avslut utanför: 13-2 (8-2)
Hörnor: 8-3 (4-0)

Varning: Erika Strandberg, SIK och Elin Abrahamsson, NIK