Viktig seger mot Krokom Dvärsätt!
2016-05-30 09:48
Ida Sjöström fick - och tog förtroendet från start och gjorde tillsammans med övriga en stabil och bra insats i vinsten mot Krokom Dvärsätt. Foto: Per Ågren, MediaBild
Själevad lyckades trots en brokig träningsvecka ta lagets fjärde raka seger i Division 1 Norrland när man på bortaplan besegrade Krokom Dvärsätt IF med 0-1 (0-1). Man var starkt tongivande hela den första och periodvis i andra halvleken och segern borde ha varit något mål större. De tre poängen allra viktigast och nu får man ännu ett lyft i tabellen.

Det var med en tunn trupp som Själevad begav sig mot Östersund och lördagens möte mot Krokom Dvärsätt. Startelvan var emellertid nästan intakt jämfört med den senaste matchen mot Mariehem frånsett målvaktsbytet Berglund till Sjöroos samt att Ida Sjöström ersatte Alma Gustavsson. Balansen i uppställningen kändes återigen riktigt, riktigt stark och även om det mot Krokom Dvärsätt "bara" blev ett mål framåt så kändes kollektivet oerhört tryggt i såväl offensiven som defensiven i princip hela matchen.

Backlinjen värderar rätt, ligger rätt i positionerna samt besitter de spetsegenskaper som blir avgörande i såväl löp- som närkamps- som höjddueller. Vi släppte till väldigt få målchanser och när det väl uppstod sådana så gjorde antingen målvakten Annelie Sjöroos alerta ingripanden eller så hann en försvarare eliminera farligheten. På mittfältet finns bollvinnarna Elin Sahlin och Anna Söderlund där båda ägde mycket boll och hade en bra rörelse över stora ytor. Kanternas Sjöström och Lundholm hela tiden i startgroparna i djupled och helt i enlighet med det vi tränade på i torsdags (veckans enda välbefolkade träning!) Anfallsduon Larsson och Engwall Ward stabila i såväl bollbehandling som i sitt positionsspel och gjorde ju matchens enda mål i gott samarbete.

Den första halvleken imponerade. Vi bjöd på en fin fotboll med bra passningsspel och detta trots premiär på naturgräs. Veronica Lundholm mycket aktiv på sin högerkant och även Ida Sjöström på motsatt sida kom fram på ett bra sätt där Sjöström bl a prickade ribban efter ett eget genombrott i den 12:e minuten. Ledningsmålet kom i den 16:e matchminuten när ett inkast högt uppe längs högerkanten nådde Josefin Larsson som vände bort sin försvarare och kom ohotad in mot mål längs förlängda mållinjen, det hårda inspelet snett inåt bakåt nådde Josefine Engwall Ward som vräkte sig fram och tryckte in bollen. Vackert!

Själevad vaskade fram ytterligare tre vassa målchanser där Krokommålvakten Heike Lippertz fick bekänna färg och gjorde det bra. Ida Sjöströms dragningsförsök i friläget i den 29:e minuten hade nog suttit på de flesta övriga målvakter i denna serie exempelvis.

I den andra halvleken blev vårt eget offensiva spel markant sämre utan någon uppenbar anledning. Passningarna satt inte längre som i första och vi etablerade inget eget anfallsspel mer än sekvensvis. Inte heller Krokom förmådde äga boll under några längre stunder men de fick i alla fall betydligt mer att säga till om. Själevadsförsvaret och målvakten Sjöroos dock som nämnts hela tiden alerta och höll målet fritt från påhälsning. Det osade allra hetast i slutet när ett inlägg såg ut att nå Kerstin Ågren på bakre ytan men då offrade sig Johanna Engwall så som krävs och hann få undan bollen men fick samtidigt en rejäl tryckare i ryggen. Engwall hade dessförinnan även fått en spark mot ena kinden och hennes blessyrer från denna match vittnar hur en sann matchvinnare ska/kan se ut!

Kollektivet återigen det som gör skillnaden mellan lagen. Själevad hade inga svaga länkar i sin uppställning medan Krokom kändes mer obalanserade i slagstyrkorna. Bra målvaktsspel och hållen nolla för Annelie Sjöroos mycket glädjande, försvarslinjens stabilitet nämnd, mittfältets tvåvägsspel som höll hög nivå samt anfallsduons målfabrikation och i övrigt kompetenta spel och detta framför allt i den första halvleken.

Vinsten är alltså lagets fjärde raka och gav dessutom en nuvarande fjärdeplats i tabellen där dock lagen på plats 3-8 är inom en trepoängsmarginal. I nästa omgång ställs Själevad på hemmaplan mot ett av seriens tippade topplag, Notvikens IK, som dock inte gått lika starkt som väntat om än de återfinns på seriens tredjeplats (på samma poäng som Själevad). Oavsett Notvikens lite svajiga resultat hittills så vet vi att det blir en oerhört tuff match som väntar. Matchen avgörs på nationaldagen, måndag 6 juni, vilket borgar för att vår trupp hinner läka ihop i de flesta fallen!

Krokom Dvärsätt IF - Själevads IK 0 - 1 (0-1)
Målet: 0-1 (16) Josefine Engwall Ward (Josefin Larsson)

Avslut mot mål: 2-5 (1-4)
Avslut utanför: 1-4 (0-3)
Hörnor: 5-6 (3-2)