Viktig vinst i derbyt mot BiK SK
2016-05-14 17:57
Josefin Larsson fick inte utdelning i form av egna mål vs BiK SK men stod för en strong insats i Själevads vinst. Foto: Per Ågren, MediaBild
Själevad tog sin andra raka seger när man derbyvann på bortaplan mot BiK SK med 2-4 (2-3). Det blev en öppen men inte särskilt välspelad tillställning där båda lag hade bud på flera mål.

Vinsten och de tre poängen såklart allra viktigast och ger Själevad mer luft under vingarna. För BiK är det tungt men tror att man i alla fall kände att detta var ett fall framåt där lagets offensiv nådde helt andra dimensioner med Simone Edefall som anfallsspets. Hon tillhörde planens bästa spelare.

Matchens första heta målchans skapade Själevad redan i den 3:e minuten när Alma Gustavsson spelade fram Josefin Larsson vars rappa avslut gick precis utanför. På en hörna i den 8:e minuten var det istället BiK SK som kunde ta ledningen genom en snygg nick signerad Viktoria Piirainen Andersson. Målet kändes dock onödigt med tanke på hur Pirrainen tilläts nicka i yta där defensiv bemanning fanns. Därefter två heta målchanser för Själevad via anfallsduon Josefin Larsson och Josefine Engwall Ward utan den rätta sista touchen.

Efter kvarten spelad drabbades Själevad av en fotledsskada på ena mittbacken, Linnéa Östman vilket renderade i ett tidigt byte där Hanna Strandberg klev in med den äran och skötte sig utmärkt på ovan position i ett lag som nu har otroligt många skador på defensiva spelare.

Kvitteringen kom slutligen i minut 22. Ett inlägg från Natalie Persson på högerkanten nickskarvades av Larsson och på bakre ytan dök Veronica Lundholm påpassligt upp och gjorde inget misstag.

Bara fyra minuter därpå var Själevad i ledningen efter en vänsterhörna från Josefine Engwall Ward där Natalie Persson fick perfekt träff och målet mycket vackert. Två minuter därpå hade Själevad utökat sin ledning i en tumultartad situation inne i boxen. Ett inspel från vänsterkantens Veronica Lundholm sköts mot mål inte mindre än fyra gånger (!) innan bollen tillslut kunde sitta via Alma Gustavssons avslut. Många spelare inne i boxen vid detta tillfälle och slumpfaktorn ökades därmed markant vilket gav utdelning.

Där och då var det ett markant tryck från Själevad och känslan var att det kunde rinna iväg. Därför olyckligt, med SIK-ögon sett, när Caroline Jonssons till synes enkla och oskymda distansavslut till slut gav Linnéa Kvarnberg öppet mål efter att Jonssons skott gått såväl via målvakten Josefin Berglunds händer som via stolpen. Målet gav BiK ny energi och laget hade även en kvitteringschans på övertid men då revanscherade sig Berglund i målet och räddade.

I andra halvlek rivstartade BiK och Caroline Jonsson kom fram i ett friläge redan i minut 48. Återigen räddade Berglund. Viktigt! Därefter ett öppet spel där lagen bytte boll med varandra och där målsumpningen var hög i båda lag. Alma Gustavsson i Själevad hade flertalet målchanser och är alltjämt hyperfarlig/skapar många målchanser. En vassare förstatouch och hennes målfabrikation kan nå oanade höjder även i division 1.

I minut 65 kunde så äntligen Själevad, genom Veronica Lundholm, sätta det viktiga fjärde målet och i princip avgöra matchen. Gustavsson stod för inlägget och Lundholm kunde fiska upp andrabollen, vända upp och sätta avslutet från central position. Resten av halvleken bestod av många individuella prestationer av Själevads Josefin Larsson som emellanåt hade stor show och sysselsatte på egen hand BiKs backlinje och förtjänade verkligen ett mål för sitt spel och slit idag.

Fler mål blev det dock inte och därmed Själevads andra raka seger ett faktum och ett oerhört värdefullt sådant. Idag är vi inte på topp rent spelmässigt och matchbilden för mycket "Hawaii" för att kunna ses som godkänd i det spelmässiga avseendet. Moralen, tålamodet och målfabrikationen emellertid ett plus där vi nu gjort tolv mål på de tre senaste matcherna. Individuellt extra beröm till Johanna Engwall, Natalie Persson, inhoppande Hanna Strandberg, Alma Gustavsson och Josefin Larsson. Även plus för inhoppande Mathilda Byström som på sina dryga tio minuters spel stod för två utsökta frilägesframspelningar till Alma Gustavsson.

BiK SK - Själevads IK 2-4 (2-3)
Målen: 1-0 (8) Viktoria Piirainen Andersson, 1-1 (22) Veronica Lundholm (Josefin Larsson), 1-2 (26) Natalie Persson (Josefine Engwall Ward), 1-3 (28) Alma Gustavsson (u.a), 2-3 (35) Linnéa Kvarnberg, 2-4 (65) Veronica Lundholm (Alma Gustavsson)¨

Avslut mot mål: 9-13 (4-8)
Avslut utanför: 5-5 (3-3)
Hörnor: 1-6 (1-5)

Varning: Josefin Larsson, Själevads IK