2019-09-16 16:44

Trots att två omgångar återstår av årets serie i F17 Mellersta Norrland för vårt samarbetslag Själevads IK/BK Örnen stod det i helgen klart att vi slutar topp två och därmed är klara för SM-slutspel (de två bästa lagen från de sju förbundsserierna i F17 når slutspel).

Vi har nu nått 40 poäng i serien och Sundsvalls DFF som ligger närmast bakom ligger ointagliga åtta poäng efter.

En kort sammanfattning från höstens matcher.

Den 10 augusti var det höstomstart för serien där vi mötte säsongens första motstånd igen IFK Timrå. Sommarträningen såg ut att ha skötts på ett bra sätt då vi började matchen övertygande och kunde genom Lisa rättvist ta ledningen relativt tidigt i matchen. Psykologiska 2-0 kom i halvlekens sista minut. Dock började vi andra sämre än första och på en en liten skänk från oss reducerade Timrå relativt tidigt. Det såg lite svajigt ut ett tag men matchen punkterades av Maja P med kvarten kvar. Slutresultat 3-1.

Andra höstmatchen, en mycket viktig sådan, då vi mötte närmast jagande Selånger FK borta. Vårens match var jämn och tuff men denna hade vi bättre kontroll på. Efter mål av Klara, Nellie och Caisa hade vi en både rättvis och betryggande ledning med halvtimmen kvar och kunde kontrollera matchen rätt bra. Maja S satte slutresultatet 4-1 i slutminuten.

Ytterligare en viktig match mot Sundsvalls DFF. Vi hade vunnit rätt komfortabelt borta men dom kom med ett betydligt starkare lag denna match.

Första 10 minuterna var rätt galna då det blev både 0-1, 1-1, 1-2 och 2-2 innan det lugnade ner sig lite. Innan paus hade dock Sundsvall rättvist tagit ledningen med 3-4. Målskyttar i första var Lisa, Nellie och Paulina. Tidigt i andra kvitterade vårt nyförvärv från BIK, Tindra Öström, snyggt (mål i första matchen!). Även vårt andra nyförvärv Assarina Dahlberg från Härnösand fick debutera denna match. Efter kvitteringen tog vi över mer och mer och med fem minuter kvar kunde Lina rättvist ge oss ledningen. Sen var avslutningen lika galen som inledningen. I sista minuten har vi ett riktigt friläge men deras målvakt räddar och i anfallet efter tilldöms Sundsvall straff som dom snyggt och otagbart sätter. Surt men ändå viktigt att inte tappa tre pinnar.

Tredje viktiga höstmatchen borta mot IF Team Hudik. Vi åkte på en, som det kändes, lite onödig förlust i våras. Revansch att fordra alltså. Och revansch de luxe skulle det bli. Full gas från start och efter första 45 minuterna kändes matchen avgjord då det runnit iväg till 5-0. Målskyttar Klara 2, Molly 2 och Paulina. Trots det fortsatte vi att gasa på i andra och även den halvleken gjorde vi fem mål då genom Lina, Klara och Paulina 3. Totalt 10-0 alltså och en skön seger efter vårens möte.

Efter dessa tre viktiga matcher mot lag närmast oss i serien följde två på papperet ”enklare” matcher.

Först Frösö IF borta. Efter en trög och lite loj första halvlek kom vi igång med spelet och den aggressiva pressen i andra och vann till slut komfortabelt med 8-1. Målskyttar Sanna B 4, Nellie, Klara (straff), Maja S samt ett självmål.

Nu senast mötte vi Ope 2 hemma. Ett ungt lag som spelar fotboll på ett bra sätt. I denna match fick vi dock en riktigt bra start med 3-0 redan efter 9 minuter efter mål och 4-0 i paus efter mål av Maja P 2 och Paulina 2. Lite trist start för Ope. I andra spelade Ope betydligt mer aggressivt och kom in bra i matchen. Men för dom lite opsykologiska mål punkterade matchen som rann iväg till 10-1 innan det var slut. Målskyttar i andra var Maja P, Paulina 2, Klara, Sanna och Lisa.

Vi har så långt gjort en klart godkänd höstsäsong med några smärre dalar i delar av vissa matcher men helt klart är formen på uppåtgående. Nu återstår två matcher i serien och vi ska avsluta på ett snyggt sätt innan slutspelet väntar.