Smakstart med 7-0 i premiären!
2015-05-02 15:59
Själevad stod för en gedigen premiärinsats i seriespelet och krossade fjolårstvåorna i denna serie, Hägglunds IoFK med hela 7-0 (5-0). Sex olika målskyttar i matchen och heltätt bakåt.
- Vi är nog ordentligt jobbiga att möta i år, konstaterar SIK-tränaren Tommie Andersson.

Målen föll framför allt i den första halvleken med hela fem gjorda mål där de tre sista gjordes under halvlekens sex sista minuter. Ledningsmålet kom redan i den 2:a matchminuten när Josefin Larsson lyfte in en frispark från vänsterkanten som Gabrielle Wågström krånglade in. Inget klockrent avslut men dock så pass att bollen passerade mållinjen.

Därefter en rad fina lägen att utöka ledningen. Elin Sahlin fick kanonträff men skottet blockerades, Veronica Lundholm och Josefine Engwall sköt varsin gång där målvakten i Hägglunds, Josefine Berglund, räddade till hörnor. Nära ännu en gång var det när Gabrielle Wågström hittade Josefine Engwall i den 25:e minuten där Engwalls tunga avslut gick strax över ribban.

2-0 målet kom sedan i den 28:e minuten och var ett lite typiskt Josefine Engwall-mål. Ett långt inkast från Wågström nådde Josefin Larsson som slog inspelet mot främre ytan där Engwall skarvade in bollen.

Lagets tredje mål var ännu snyggare. Johanna Engwall vände spelet på Natalie Persson som slog en hård markpassning mot Josefine Engwall som klackpassade Elin Sahlin som därmed blev sopren in i straffområdet. Sahlins avslut behärskat efter mark. Minut 40.

Bara ett par minuter därpå kom det fjärde målet när Veronica Lundholm serverade Josefin Larsson ett bra inspel där Larssons avslut var rappt och distinkt.

Innan pausvilan föll ytterligare ett mål av den lite märkligare karaktären. Ett inläggsförsök från Lundholm fick inte riktigt rätt längd men i hopslaget mellan Josefine Engwall och en Hägglundsförsvarare fick bollen en perfekt båge som ställde målvakts-Berglund. Minut 44. Här gjorde domaren bedömningen att Josefine aldrig rörde bollen och målet tillskrevs därmed Veronica Lundholm.
- Vi spelade riktigt bra i hela den första halvleken och släpper inte till något i defensiven, berömmer Andersson.

En halvlek med spel mot ett mål frånsett ett inspels/avslutsförsök från vindsnabba Alma Gustafsson hos gästerna som var det enda registrerade avslutet mot hemmamålet denna match (!).

I den andra utökades ledningen i den 53:e minuten på ett distansavslut av Anna Söderlund efter pass från Josefine Engwall och sedan fastställde Josefin Larsson slutresultatet, 7-0, i den 66:e minuten. Larssons mål utan assist efter att hon vänt, dribblat och till slut nått öppet avslutsläge - pang!

Bud på flera hemmamål saknades inte medan Hägglunds alltså inte skapade någonting i offensiven denna gång.

Samtliga sexton utespelare i matchtruppen fick speltid där hemmalaget bytte in sina ersättare under matchens sista halvtimme.
- Fokus i gruppen inför denna match gick att "ta på" under uppvärmningen och sedan gick de in och levererade - såväl startelva som alla ersättare. Jag kan inte annat vara än mycket nöjd, avslutar Andersson.

Läs om matchen i Allehanda här:

Själevads IK - Hägglunds IoFK 7 - 0 (5-0)
Målen: 1-0 (2) Gabrielle Wågström (Josefin Larsson), 2-0 (28) Josefine Engwall (Josefin Larsson), 3-0 (40) Elin Sahlin (Josefine Engwall), 4-0 (42) Josefin Larsson (Veronica Lundholm), 5-0 (44) Veronica Lundholm (u.a), 6-0 (53) Anna Söderlund (Josefine Engwall), 7-0 (66) Josefin Larsson (u.a)

Avslut mot mål: 14-1 (8-1)
Avslut utanför: 8-0 (4-0)
Hörnor: 8-0 (5-0)