Grus i målskyttet gav uddamålsförlust mot Storfors!
2016-09-26 09:14
Angelika Östberg enda målskytt i hemmalaget vid uddamålsförlusten igår vs Storfors AIK. Foto: Per Ågren, MediaBild
Antalet klara målchanser och spelinitiativ var jämnt fördelat när de båda nykomlingarna, tillika redan Division 1-klara lagen, Själevads IK och Storfors AIK möttes under söndagen i Själevad. Kvalitetsspelaren Linn Viklund den stora skillnaden mellan lagen och hon stod för gästernas båda mål i matchen som slutade med Storforsseger med 1-2 (0-1).

Spelmässigt en jämn historia utan den där rätta nerven och geisten hos de båda lagen. Matchen var så kallat betydelselös och det syntes på båda lag att man gick lite för mycket på sparlåga så här i slutet av säsongen. Hemmalaget stod för en okej insats men inte mer och man hade tyvärr väldigt svårt att omsätta målchanser i gjorda mål. En kombination av att inte ha rätt fokus, kvalitet/rutin samt ett överlag väldigt bra målvaktsspel från gästernas Thea Lundmark. Symptomatiskt att det mål laget gör gjordes av en försvarsspelare - den rutinerade ytterbacken Angelika Östberg som i stort stod för en mer än godkänd insats.

Redan i den fjärde matchminuten borde hemmalaget ha tagit ledningen med 1-0 efter att Alma Gustavsson fick bollen i slottet kanske 2-3 meter från mållinjen men avslutet tyvärr rätt upp i ribban. Gästerna svarade med ett par fina omställningar där först Ida Sundkvist kom halvren men stördes tillräckligt av duktiga mittbacken Erika Strandberg vilket gav ett tamt avslut rakt på Annelie Sjöroos i SIK-målet. Gästernas bästa spelare, Linn Viklund, fick nästa läge där hennes nick visserligen var välplacerad men utan tillräcklig fart och Sjöroos hann dit och tippade till hörna.

Mot slutet av halvleken en del fina sekvenser i hemmaspelet men den rätta spetsen saknades och de lägen som uppstod tappades på sista avgörande pass eller i avslutens kvalitet.

Gästerna gjorde därefter halvlekens enda mål i andravågen efter en bortbjuden hörna från vänster i minut 42. Första bollen rensades men i nästkommande inlägg djupt mot mål var Linn Viklund hetast och skarvade in ledningsmålet från nära håll.

I andra halvlek kunde samma Viklund utöka gästernas ledning redan i den 49:e minuten. Hon gjorde bort sin motståndare längs högerkanten och drog sedan på ett inläggsskott från 30-35 meter som letade sig in bakom Sjöroos.

Hemmalaget gav inte upp och man trodde inte att det var sant när lagets dubbelchans i minut 51 INTE blev mål! Först räddning på mållinjen av försvarare och på den returen fick Johanna Engwall drömträff inne i straffområdet och bollen gick som en projektil mot vänster stolpzon men på något sätt hann Lundmark i målet dit och tippa till hörna.

I minut 66 slog Tilde Andrén en fin hörna och läget gick till Josefine Engwall Ward på bakre ytan, nära mål, som inte heller hon fick ordning på avslutet och även den målchansen försvann på ett sånt där ofattbart sätt.

Inte förrän med sju spelminuter kvar kom reduceringen och detta efter att hemmalaget flyttat upp nästan alla spelare i samband med ett inkast på högerkanten. Inkastet gav sedermera ett längre inspel och bollen efter lite flipper till ytterbacken Angelika Östberg som visade prov på kyla och placeringsförmåga när hon distinkt satte bollen. Därefter inga ytterligare riktigt heta målchanser och Storfors spelade bort återstående tid på ett rutinerat sätt framför allt via nämnda Viklund som alltså var den stora skillnaden mellan lagen.

Som ni förstår en match som kunde slutat lite hur som helst och där ett oavgjort resultat nog varit mest rättvisande. I de senaste matcherna har det dock gått lite troll i vår offensiv och vi har inte lyckats kompensera vissa saknade individuella egenskaper ute på banan. Insatsen igår ändå ett steg i rätt riktning och man förtjänade poäng. Nu återstår endast en chans till poänggivande insats och det vore otroligt skönt att få avsluta denna säsong med just poäng och helst en vinst! Redan nedflyttningsklara IFK Åkullsjön står för motståndet i serieepilogen nästa söndag på bortaplan. Där har vi spelat flertalet gånger och det brukar aldrig vara några lätta matcher så full fokus sista veckan är ett måste.

Som sagt, trots uddamålsförlust ett fall framåt för laget som helhet igår med extra beröm till ytterbacken Angelika Östberg som visade rätt mod och inställning vilket hon kryddade med ett mål. Erika Strandberg avgörande i defensiva löpdueller. Mittfältets syskonduo Engwall + Engwall Ward viktiga i att kunna hålla boll, värdera position men där den sistnämnda inte spelat på tre veckor (varit sjuk) och orken givetvis inte på topp. Piggt inhopp på Beatrice Lopez som utgör ett sparkapital denna föränderliga säsong. Elin Sahlin föll bort ur truppen på matchdagen på grund av sjukdom.

Själevads IK - Storfors AIK 1 - 2 (0-1)
Målen: 0-1 (42) Linn Viklund, 0-2 (49) Linn Viklund, 1-2 (83) Angelika Östberg (u.a)

Avslut mot mål: 8-8 (3-5)
Avslut utanför: 2-5 (0-3)
Hörnor: 3-6 (1-4)

Varning: Linn Viklund, Storfors AIK