SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppdaterade riktlinjer av SvFF - Covid 19
2020-04-24 14:10

Info från ÅFF 2020-11-16:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/lokala-allmanna-rad/

Info från SvFF 2020-11-16:

https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/11/skarpta-rad-for-fler-regioner/

Info från Kultur o Fritid 2020-11-16:

Med hänvisning till information från Folkhälsomyndigheten, regionerna och idrottsförbunden kring rådande smittspridning av Covid-19. Under de senaste dagarna har en ökad spridning av Covid-19 viruset resulterat i att flera åtgärder vidtagits i landets olika regioner. Av landets alla regioner har samtliga förutom 3 redan vidtagit skärpta restriktioner för att bromsa smittspridningen och det påverkar även den organiserade idrotten. Region Västernorrland har för närvarande (13/11) inte av ålagts skärpta restriktioner men kan komma att i början av nästa vecka omfattas av samma rekommendationer som övriga regioner i landet. Det innebär att vi på kultur- och fritidsavdelningen påbörjat arbetet med att förbereda vår organisation för omställning, vilket kommer innebära förändringar av regelverk och förhållningssätt i våra anläggningar och lokaler samt utbud, med kort varsel. Vi kommer att föra dialog mellan kommuner, förbund och vår interna organisation för att på bästa sätt möjliggöra rörelse och idrottande i den mån det tillåts. Fram tills vi har ytterligare information så tillåts träningar, matcher och tävlingar utifrån de rekommendationer vi har för Region Västernorrland men med en uppmaning om skärpta insatser kring hygien och uppförande i anläggningarna.  •    Aktiva och ledare ska alltid komma ombytta till sina träningspass så att vi kan minska användandet av omklädningsrum, duschar och toaletter. Kom strax före ditt pass och lämna anläggningen direkt i anslutning till att det är slut. Stanna inte kvar i omklädningsrum. Föräldrar hämtar och lämnar utanför anläggningen. •    Vi ber samtidigt er ledare och aktiva som är på plats om att torka av ytor efter varje träning, dvs handtag, toaletter, sittplatser och liknande där risk för smittspridning kan finnas. Snus ska kastas i papperskorgarna och inte spottas/kastas på golv i omklädningsrum, duschar, isar, bås eller konstgräs där risk finns för överföring av virus. Vi vill samtidigt också rekommendera föreningar som drabbas av rådande situation ta stöd och hjälp av de organisationer som finns, föreningsbyrån i vår kommun samt söka riktade bidrag kopplat till Covid-19 via kommunens stödinsatser och riksidrottsförbundet. Vi har förståelse för att det innebär stora anpassningar för era verksamheter men det är viktigt att vi alla hjälps åt att ta ansvar för, att i den mån vi kan, minska spridningen av viruset och skapa goda förutsättningar för aktiv rörelse och idrottande trots rådande situation. På förhand tack för förståelse inför rådande situation och era insatser!
Meddela gärna smittskyddet i region Västernorrland om ni har smitta i föreningen. De vill kunna lokalisera var det finns risker för klusterspridning. https://www.rvn.se/sv/Om-regionen/regionens-organisation/regionledningsforvaltningen/Smittskyddsenheten/
Anneli Engvik Anläggningsansvarig Kultur- och fritidsavdelningen Örnsköldsviks kommun


Från SvFF 2020-11-02: 

Uppdaterad: 2 november 14:00

Mot bakgrund av införda regionala restriktioner och polisens tillämpningsanvisningar för det nya publikundantaget har SvFF uppdaterat sina rådande riktlinjer idag.

Den senast föregående uppdateringen av SvFF:s riktlinjer gjordes 6 oktober. Sedan dess har ett antal saker skett som påkallat en uppdatering. En sådan omständighet är regeringens beslut att från 1 november öppna upp för en sittande publik på upp till 300 personer. En annan är den senaste tidens utveckling där skärpta allmänna råd tillkännagivits regionalt.

Sammanfattningsvis innehåller uppdateringarna:

  • Ett tydliggörande att förbund och föreningar ska följa Folkhälsomyndighetens regionala restriktioner i förekommande fall.
  • Beskrivning av det nya publikundantaget med möjlighet att bjuda in 300 i sittande publik från 1 november. (OBS! varje förening bestämmer själv om undantaget ska användas, förutsatt att villkoren kan uppfyllas).
  • att särskild skrivning 70+ tas bort

OBS! Notera att länsstyrelserna i regioner med skärpta allmänna råd har beslutat att hålla fast vid ett publiktak på max 50 personer.

Coronautbrottet innebär stora påfrestningar på vårt samhälle. Svensk fotboll har ett ansvar att bidra till att konsekvenserna blir så hanterbara som möjligt och att så få som möjligt drabbas. SvFF har därför tagit fram riktlinjer och rekommendationer till stöd för föreningar, distriktsförbund och andra berörda parter.

Vårt förhållningssätt i rådande läge är att anpassa vår verksamhet och vidta de åtgärder som situationen kräver. De beslut vi tar baserar vi på den information som finns tillgänglig, och på regeringens och ansvariga myndigheters direktiv. Samtidigt är vi medvetna om att situationen förändras hela tiden och att vi kan behöva ompröva ställningstaganden.

Behovet av att minimera risken för smittspridning får betydande påverkan på tävlingsverksamheten över hela landet. Hälsan kommer i alla lägen först – det har varit utgångspunkten både för de beslut som styrelsen fattat gällande SvFF:s tävlingar, och för de rekommendationer man har tagit fram till distriktsförbunden avseende distriktens tävlingar. 

SvFF har tagit fram riktlinjer och rekommendationer som alla delar av fotbollsrörelsen bör förhålla sig till. Vi tror att dessa kan vara ett bra stöd som gör det enklare för föreningarna att ta hand om sin verksamhet och fatta beslut i en utmanande tid.

Alla måste dock vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kan därför behöva uppdateras (i princip bör man utgå från att detta kommer att hända). Om så sker kommer SvFF meddela alla berörda på snabbast möjliga vis.

Riktlinjedokumentet nedan senast uppdaterat 2 november 14.00.


På uppdrag av styrelsen, Ångermanlands FF
 

SKÄRPNING!

 

Trots utsända regler för hur vi skall hantera fotbollen i distriktet under Coronapandemin

förekommer det att vissa föreningar inte tar sitt ansvar för smittspridningen utan kringgår reglerna på olika sätt.

DET FÅR ABSOLUT INTE FÖREKOMMA!

 

Bifogat dokument skall efterföljas och skyltar (finns på ÅFF:s hemsida) skall sättas upp på varje arena där det spelas fotboll!

LÄS IGENOM DOKUMENTET NOGGRANT. (Endast uppräknad personal får finnas på arenan)

ÅFF Coronapandemin dokument.docx »

 

Det är varje förenings ansvar att informera alla sina lag om vad som gäller!

Domarna kommer att på en speciell blankett anmäla alla avsteg från ovanstående regler

 

Ångermanlands Fotbollförbunds styrelse har beslutat att om föreningen efter tillsägelse inte följer uppsatta regler

Kommer föreningen att få ålägga en straffavgift på 2000:- samt om det sker igen förloras matchen med 0-3.

Föreningen är ansvarig för sina supportrar både på hemma och bortamatcher!

 

Ångermanländsk fotboll skall inte bidra till smittspridning av ett virus som skördar människoliv!

 

Styrelsen

 

Med vänlig hälsning

 

Roger Westin

Kanslichef

Ångermanlands Fotbollförbund

Ångermanlandsgatan 12

891 35 Örnsköldsvik

0660-105 41, 070-291 73 00

Hemsida: angermanland.svenskfotboll.se 

E-post: roger.westin@vnidrott.se

 

Följ oss på social medier:

http:/www.facebook.com/angermanlandsfotbollforbund/Uppdaterade riktlinjer av SvFF - Covid 19

 

Kommentar till uppdaterade riktlinjer

Svenska Fotbollförbundet har idag uppdaterat sina riktlinjer för svensk fotboll under coronaepidemin. Nytt är att SvFF rekommenderar samtliga föreningar att uppmana intresserad publik att inte komma till matcherna.

Det förbud som finns mot deltagare vid offentliga tillställningar medger visserligen upp till 50 åskådare, men SvFF rekommenderar ändå Sveriges fotbollsföreningar att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras.

Anledningen är att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match, och att arrangörerna ska slippa svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas t ex flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.

I grunden handlar naturligtvis allt om att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – och färre personer närvarande runt en match innebär rimligtvis en lägre risk.

Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

Utifrån de riktlinjer som kom förra veckan gällande träning och match för spelare födda 2002 och tidigare, ser SvFF inga hinder att bedriva Spelarutbildning och Distriktlagsverksamhet, så länge den genomförs inom SDF:et

 

 

Med vänlig hälsning

 

Mats Mähler

 

Ångermanlands Fotbollförbund
Ångermanlandsgatan 12
891 35 Örnsköldsvik
0660-10543

Hemsida: angermanland.svenskfotboll.se
E-post: mats.mahler@vnidrott.se

 

Följ oss på sociala medier:

https://www.facebook.com/angermanlandsfotbollforbund/


Nyhetsarkiv
Kvarglömtlådan2022-10-12 16:00
Kvarglömda saker!2022-09-26 16:35
CLUBDAGAR INTERSPORT2022-09-26 14:00
50/50-lotteriets vinnare2022-08-25 14:00
Kontantfri förening!2022-06-17 08:00
Parasport⚽️2022-05-25 08:00
Fotbollsskolan 20222022-04-29 08:00
Historiskt samarbete!2022-04-14 08:00
CLUBDAGAR INTERSPORT2022-03-22 10:31
Ändring på Kansliet!2022-03-21 08:30
Grattis William!2022-03-14 15:12
Beting och avgifter!2022-03-11 14:10
Julklappstips2021-12-10 08:02
A-planen och B-planen 2021-09-24 08:42
A-planen och B-planen2021-09-23 09:27
Fotbollens dag2021-09-10 08:39
50/50-lotteriets vinnare2021-08-21 15:45
Årets Själahäfte 2021-07-05 13:00
50/50-lotteriet2021-06-16 10:20
Kansliet2021-06-02 13:20
Från och med 1 juni..2021-05-31 14:00
Fotbollsskolan 20212021-04-13 10:30
CLUBDAGAR INTERSPORT2021-03-25 09:15
Fotbollsskolan 20212021-03-22 11:54
Efter årsmötet igår2021-02-25 11:55
Årsmöte Själevads IK2021-01-27 14:30
Ge Bort Sport2020-12-02 10:17
Pridevecka på IP2020-11-19 09:59
Vinnare 50/50-lotteriet2020-08-24 13:45
Gräsplaner2020-06-01 11:16
50/50 lotteri2020-05-25 08:50
Fotbollsskolan 20202020-04-21 08:30
Efter årsmötet 20202020-02-26 12:45
Årsmöte Själevads IK2020-02-03 09:30
Pridevecka på IP2019-11-18 12:45
Fairplaypris till F102019-09-02 09:57
25% INTERSPORT2019-08-14 12:05
Fotbollsskolan 20192019-04-08 12:00
Efter årsmötet 20192019-02-28 15:13
Erbjudande fotbollsskor2019-02-20 08:17
Årsmöte Själevads IK2019-01-30 13:00
God Jul & Gott nytt år2018-12-18 13:00
Erbjudande Intersport2018-12-03 08:20
Pridevecka på IP2018-11-19 11:55
Julklappstips2018-11-13 08:52
Club Intersport2018-09-04 09:01
Kansliet stängt tor 7/62018-06-04 13:10
Arenadagen Själevads IK2018-05-11 09:31
Glad påsk!2018-03-29 08:25
Årsmöte Själevads IK2018-02-28 14:12
Regnbågsveckan2017-11-21 08:20
Det går bra nu..2017-09-25 10:53
Glad påsk till er!2017-04-12 13:00
Årsmöte Själevads IK2017-03-08 21:46
Välkommen Charlotta!2017-01-09 11:42
Själevads IK Årsmöte2016-03-23 10:19
Samsyn Västernorrland2016-01-20 14:02
Själacupen 20152015-06-23 11:23
Själevads IK Årsmöte2015-02-25 14:58
 
 
SPONSORER