Ohotad seger i tempofattig insats
2015-05-14 15:42
Josefin Larsson (15), Elin Sahlin (mitten) och Josefine Engwall (16) stod för varsitt mål i dagens vinst. Veronica Lundholm till höger i bild. Foto: Simon Öhman Jönsson (www.pixeleraproduktion.se)

Själevad gjorde tre mål i första halvlek trots kraftig motvind. I den andra när laget förmodades rinna iväg både utifrån klasskillnaden och medvind blev det på tok för omständigt och uddlöst vilket gjorde att halvtidsresultatet stod sig. Lagets tredje raka seger oavsett ett faktum efter 3 - 0 (3-0) mot Flurkmarks IK.

- Detta är ingen match vi kommer att ta med oss frånsett att det blev vinst och tre poäng. Skillnaden mellan lagen är oerhört stor men vi utnyttjar inte det idag, kommenterar SIK-tränaren Tommie Andersson.

Han fick se sitt Själevad inleda skapligt där Emma Edmark var nära att ge Själevad ledningen redan i den andra matchminuten efter ett avslut snett från vänster där en försvarare kunde styra ut till hörna. Samma Edmark (som för övrigt fyllde 20 år dagen till ära) fick ännu en bra chans i minut 11 efter ett fint inlägg från Beatrice Lopez men Edmarks nick lite för tam för att vålla några bekymmer för duktiga Emelie Fredriksson i Flurkmarksmålet. Utan hennes målvaktsspel matchen igenom hade siffrorna inte landat vid 3-0.

Ledningsmålet kom istället i den 15:e minuten och det var vackert. Vänsterbacken Johanna Abrahamsson följde med upp i anfall och tog ett avslut från 25 meter som prickade ribban. Returen snappades upp av Själevadsspelare där Beatrice Lopez spelade hemåt mot Elin Sahlin som fick fin träff och avslutet borrade sig in mot bortre krysset utan chans för Fredriksson.

Lagets andra mål kom kvarten därpå. Som så många gånger ett ohotat uppspel från backlinjen, denna gång av Gabrielle Wågström vars djupledsboll friställde Elin Sahlin som kom med fart, såg ut att få bollen för långt ifrån sig men fick en fot på den precis före en försvarare och bollen till Josefine Engwall centralt framför mål som hade öppet mål.

Bara fyra minuter senare spelade Sahlin ett markpass mot felvänd Josefin Larsson som vände upp och vickade förbi sin försvarare och sköt kraftfullt förbi Fredriksson i målet. Så långt såg även målskyttet bra ut.

Därefter inte mycket att skriva hem om. I paus pratade vi om att vi spelade för tempofattigt, använde för många tillslag i uppspelsfas och framför allt hade för lite fart/rörelse när vi väl skulle attackera fullt ut. Avsikten var att förbättra allt detta i andra men det blev ett riktigt sömnpiller till andra halva denna dag. Flurkmark låg lågt och rätt i positioner i försvarslinjen i kombination med alltför omständiga och slarviga passningar av Själevad. De avslut som togs oftast lama eller missriktade och när vi träffade mål var det i mångt och mycket enkla ingripanden för Fredriksson.

Närmast ett fjärde mål var laget när inbytta Anna Söderlund (kom in redan i den 40:e minuten efter skadekänning för Johanna Engwall) stod för en sagolik passning mot Emma Edmark och där Edmark avslutade från nära håll men Fredriksson med på noterna och kunde rädda till en resultatlös hörna. Josefin Larsson testade något distansskott men som sagt - den andra halvleken var som förgjord i att komma igång med något ordentligt och spetsigt anfallsspel.

Själevads målvakt Annelie Sjöroos nästintill sysslolös frånsett några tillbakaspel eller förlupna djupledsbollar. Fick inte ett enda avslut mot sig i denna match. Backlinjen aldrig satt på några prov utan kunde hela tiden vara steget före de gånger Flurkmark försökte något i offensiv riktning.

Offensivt kan laget så oerhört mycket mer men det var som att kombinationen av för mycket tid med boll gav onödigt många tillslag och därmed en otajmad rörelse från icke-bollhållare. Många försök till avgörande passningar för slarviga och likaså inlägg/inspel från kant som oftast gick direkt på målvakt.

Tre poäng, tre gjorda mål och ännu en hållen nolla det allra viktigaste och att mediokra insatser kommer någon gång under en säsong får laget acceptera. Nu får man ladda om och kommer att hinna genomföra fyra bollpass innan nästa seriematch går av stapeln nästa lördag, 23 maj, på bortaplan mot Clemensnäs IF.

Pris som bästa hemmaspelare denna dag gick välförtjänt till Elin Sahlin. Hos gästerna helt självklart till målvakten Emelie Fredriksson.

Själevads IK - Flurkmarks IK 3 - 0 (3-0)

Målen: 1-0 (15) Elin Sahlin (Beatrice Lopez), 2-0 (32) Josefine Engwall (Elin Sahlin), 3-0 (36) Josefin Larsson (Elin Sahlin)

Avslut mot mål: 16-0 (9-0)

Avslut utanför: 7-1 (3-1)