Vinst och fin avslutning på seriespelet!
2016-10-03 09:27
Tilde Andrén med koll på boll. 14-åringen avslutade sitt fantastiska utvecklingsår genom att vara enda målskytt i Själevads segermatch igår. Foto: Sören Häggqvist, Mittmedia
Själevad rivstartade helt enligt den gameplan som satts upp för säsongens sista tävlings- och seriematch på bortaplan mot IFK Åkullsjön. Under matchens första tjugo minuter en totaldominans där man tog en tidig ledning i den tredje spelminuten och därefter kunde/borde man ha utökat med minst ett par mål ytterligare utifrån det kraftiga spel- och chansmässiga övertaget. Inga ytterligare mål föll dock denna soliga hösteftermiddag och slutresultatet fastställdes till 0 - 1 (0-1).

Kanske gick det för enkelt än om målen uteblev och efterhand stagnerade Själevadsspelet och Åkullsjön kunde åtminstone gå till vissa anfallsförsök utan några hetare lägen som följd. Det märks att laget saknar självförtroende vid målsituationer och man sköt oftast grovt utanför i det som skapades.

Själevads ledningsmål tillkom efter ett långt inkast från Gabrielle Wågström som nådde Josefine Engwall Ward inne i straffområdet och hon nickade bakåt i banan mot Tilde Andrén som sköt ett hårt, pressat skott från strax utanför straffområdet. Avslutet såg ut att kunna räddas av målvakten Nina Andersson som dock missbedömde och bollen slant in på ett lite försmädligt sätt. Ledningen som sådan ändå klart motiverad och innan matchuret tickat ens ytterligare en minut så hade Hanna Strandberg ett jätteläge på bakre ytan efter ett utsökt inlägg av nämnda Andrén där Strandberg nog hann bli för säker på att sätta sin nick och den blev för obestämd och istället strax över ribban. Samma Strandberg kom minuten senare fram i ett rent friläge men valde tidigt avslut och bollen strax utanför stolpen. Nästa heta målchans tillkom efter Alma Gustavssons fina löpning som gav ett friläge där målvakts-Andersson revanscherade sig och räddade förstaläget. Returen till Tilde Andrén som dunkade på ett tillslag där dock en försvarare räddade framför det övergivna hemmamålet. Bra gjort!

Halvlekens sista kvart sedan en slätstruken historia med många bolltapp från båda lag och ett hafsigt spel rent generellt.

Inför andra halvlek hade Åkullsjön repat lite mod och inledde piggare vilket gav ett par halvfarliga målchanser som dock inte förvaltades. Själevad hade en riktigt blek första kvart och spelade då inte någon bra fotboll. Efterhand lite piggare och bättre kvalitet. I minut 65 kom Alma Gustavsson igenom på nytt efter en djupledsboll som gav ett rent friläge mot Nina Andersson i hemmamålet. Andersson kom ut utanför det egna straffområdet och när Gustavsson petade förbi henne och bara skulle springa förbi och lägga in bollen så blev en omkulldragning ett faktum. Ingen målchansutvisning utdömdes på grund av att Gustavssons petning inte gick rakt mot mål (där stod ju liksom målvakten) och Andersson kom undan med ett gult kort och Själevad slarvade bort det frisparksläge som gavs. Tuff bedömning men säkert enligt regelboken.

Ytterligare en handfull bra målchanser skapades av det allt piggare bortalaget där de samtida inhoppen av Felicia Eriksson Selin och Elin Sahlin kring minut 70 gav ny energi och ett mer vårdat passningsspel. Under matchens avslutande tjugo minuter var det dock som att varje avslut letade sig ett par decimeter utanför eller över hemmamålet. Vi pratar ändå om 5-6 riktigt bra avslutslägen. Som tur var räckte det enda gjorda målet till tre poäng och överlag en ganska förväntad matchbild mellan två lag som inte hade något tabellmässigt att spela för. Nu gav segern ändå en fantastisk slutsumma på 28 inspelade poäng och en slutlig åttonde plats i tabellen för nykomlingarna Själevad och det är, som vi tidigare berört, en smärre bragd.

Överlag en jämn laginsats utan särskilda toppar. De första tjugo minuterna väl godkänt på samtliga och sedan både bu och bä i såväl de individuella som lagmässiga spelet. Summa summarum alltså en åttonde plats i årets Division 1-tabell och en god marginal på tio poäng till första lag under strecket, Krokom Dvärsätt, samt åtta poäng till laget precis ovanför, Alviks IK. Tittar vi uppåt så är marginalen till fjärdeplatsen inte mer än sju poäng och utan de skador och bortfall vi lidit av så vette sjutton om vi inte kunnat vara ända där uppe! Vårens resultat gav 17 av våra 28 poäng medan det i höst gått tyngre utan att vi för den skull varit riktigt inblandade i någon bottenstrid. Skönt såklart att få avsluta med en seger och det gav således en total på elva inspelade höstpinnar!

I tabelltoppen helt särklassiga duon Assi IF och Team TG precis som ifjol men då med ombytta roller för dessa båda. Enda lag som därutöver kunnat utmana delvis är Morön BK som slutade som ohotade treor men som ändå är hela 19 (!) poäng efter Assi och 11 efter Team TG. För Assi återstår det två kvalfyllda veckor av säsongen när man ställs mot Bollstanäs SK i ett dubbelmöte där man inleder på bortaplan nästa helg. Ska bli intressant att följa! Man tycker verkligen att det är Assis tur att få klättra i seriesystemet efter tre av fyra möjliga seriesegrar i Division 1 Norrland men ändå aldrig fått ta klivet upp efter misslyckade kvalmöten. Lycka till nu!

För Själevad väntar nedvarvning under ett par veckors tid med bara två pass i veckan mestadels bestående av spelträning och redan ikväll en avslappnad internmatch mot föreningens Utvecklingslag.

Varmt tack för i år alla Ni som följt oss både här på hemsidan, på Sportswik under våra matcher samt live i publiken på såväl hemma- som bortaplan!

IFK Åkullsjön - Själevads IK 0 - 1 (0-1)
Målet: 0-1 (3) Tilde Andrén (Josefine Engwall Ward)

Avslut mot mål: 5-9 (2-6)
Avslut utanför: 5-13 (2-4)
Hörnor: 2-7 (1-6)

Varning: Nina Andersson, IFK Åkullsjön (65)