Blytung och viktig vinst mot Alvik!
2016-08-08 12:19
Ida Sjöström tvåmålsskytt i den hyperviktiga vinsten mot Alviks IK i lördags. Foto: Per Ågren, MediaBild
Själevad svarade återigen för en helgjuten laginsats när man i lördags betvingade gästande Alviks IK med klara 3 - 0 (1-0). Tvåmålsskytt blev Ida Sjöström medan Natalie Persson stod för det tredje målet. Vinsten odiskutabel även om lagen långa stunder spelade helt jämnt i en överlag chansfattig tillställning.

Själevad hade greppet och ett markant övertag i bollinnehav i hela den första halvleken utan att för den skull kunna skapa de där heta målchanserna. Alvik spelade ett lågt försvarsspel och gjorde det trångt på egen planhalva. Egentligen var det bara det gjorda målet (i minut 22) samt ytterligare en bra målchans som hemmalaget skapade. Målet dock en mycket vacker historia i ett anfall som andades klapp-klapp. Elin Sahlin fick boll på mittplan där Natalie Persson korslöpte i djupet dit Sahlin släppte med känsla. Persson hittade i sin tur Mathilda Byström på språng längs högerkanten och Byströms inlägg också delikat mot bakre ytan där Ida Sjöström lobbnickade in ledningsmålet.

Gästerna hade bara ett avslut mot mål i första halvlek som var lätträddat för Annelie Sjöroos i målet och gästernas bästa målchans kom istället till skänks efter att i övrigt klockrent spelande mittbacken Hanna Strandberg halkat i vätan vilket gav seriens skytteligaledare Cecilia Edlund ett friläge från kanten, rundade Sjöroos och spelade snett inåt bakåt mot lagkamrat som dock snuvades på konfekten av en utmärkt Angelika Östberg som blockerade avslutet och därmed räddade ett givet mål.

Efter paus blev det länge ett ställningskrig ute på banan med en lägre spelmässig kvalitet och många bollbyten. Båda lagen hade hyfsade målchanser framför allt i samband med fasta situationer och hemmalagets ledning kändes aningen osäker. Därför förlösande i minut 82 när Natalie Perssons vinkelskott från nära håll ställde Alviksmålvakten och detta mål tog luften ur Alvik. Innan slutsignalen gjorde Själevad ytterligare ett mål efter att spelskickliga Josefine Engwall Wards djupledsstickare friställde Ida Sjöström in i straffområdet och även om hennes avslut gick mitt i målet så letade den sig på något sätt in i mål via målvaktens ben.

Återigen en helgjuten laginsats som sagt och Själevads förmåga att knyta näven, spela med tålamod samt med en vinnande stabilitet i försvarsspelet gav ännu en gång utdelning och viktiga tre pinnar i tabellen. Nu är man uppe på 21 poäng och utökade avståndet till lagen under nedflyttningsstrecket, det som är prio 1 i detta skede av säsongen.

Nästa helg väntar en tuff utmaning när man ställs mot serietreorna Morön BK på bortaplan. Morön som värvat nästan ett helt nytt lag till denna säsong har gått starkt egentligen hela säsongen men åkte på en förlust när man besökte Själevad (Skyttis) i våras. En match som Morön själva beskriver som årets bottennapp. Allt att vinna på lördag således och i vanlig ordning kommer vi att sälja oss dyrt!

Själevads IK - Alviks IK 3 - 0 (1-0)
Målen: 1-0 (22) Ida Sjöström (Mathilda Byström), 2-0 (82) Natalie Persson (u.a), 3-0 (89) Ida Sjöström (Josefine Engwall Ward)

Avslut mot mål: 9-3 (3-1)
Avslut utanför: 4-3 (3-2)
Hörnor: 4-3 (2-1)