Viktig men turlig poäng i oavgjorda mötet mot IFK Timrå!
2016-07-28 11:53
Hanna Strandberg poängräddare i det oavgjorda mötet vs IFK Timrå via en majestätisk nick på övertid. Foto: Per Ågren, MediaBild

Själevad kunde med stor möda och tack vare en utmärkt slutforcering knipa en poäng i den tuffa bortamatchen mot än mer importförstärkta IFK Timrå. Slutresultatet skrevs till 2 – 2 (1-1) och Själevads Hanna Strandberg blev poängräddare i den fjärde tilläggsminuten!

Inledningen av matchen gick klart till IFK Timrå där laget gång på gång satte Själevadsförsvaret på prov. Redan i minut 2 tog också hemmalaget ledningen efter en ”dubbel” fast situation där den andra gav utdelning. Situationen var en frispark precis utanför straffområdet nära förlängda mållinjen som duktiga playmakern Anna Evans tog hand om. Den slogs mot bakre ytan och där kunde, lite för enkelt, Bupe Okeowo vara först på boll men det var en SIK-försvarare som kastade sig och dessvärre stötte in bollen nära stolpen.

Regnet tilltog och planen blev halkig vilket mestadels Själevadsspelarna hade problem med både vad gällde fäste och bollbehandling. Hemmalaget var framme i ytterligare ett par bra målchanser och hade ett fast grepp om tillställningen.

Därför som en liten skänk från ovan när Själevad ändå kunde kvittera efter dryga halvtimmen. På en omställning kunde Alma Gustavsson lyfta in ett inlägg från högerkanten som målvakten Hannah Clark missbedömde något och kunde inte hålla bollen i luften vilket gav Ida Sjöström öppet mål och kvitteringen ett faktum. Efter kvitteringen utjämnades spelet och Själevad fick alltmer att säga till om utan att komma igenom fullt ut.

Efter pausvilan blev det dock återigen hemmalaget som tog kommandot men Själevads försvarsspel överlag mycket starkt samt att målvakten Annelie Sjöroos svarade för några vassa ingripanden. Men även Själevad anföll emellanåt med bra kvalitet och hade bland annat ett par bra nickar på fasta situationer strax över ribban. I minut 76 kunde dock varken SIK-försvaret eller målvakt Sjöroos stå emot när en djupledslyra missbedömdes och nämnda Okeowo istället nickade in bollen. I situationen innan försökte Sjöroos påkalla domarens uppmärksamhet då hon behövde hjälp med en axelskada vilket i sin tur begränsade hennes ingripande vid målet. Märkligt att domaren inte väljer att ge spelare möjlighet till vård i en match som fullständigt står och väger.

Med bara kvarten kvar var det alltså fara och färde för Själevad och man coachade direkt mer offensivt vilket gav laget ett bastant grepp om slutkvarten. Alma Gustavsson var framme i två bra målchanser som brändes/räddades och i den andra av dessa blev dessutom Gustavsson tufft glidtacklad precis efter avlossat skott och tvingades utgå med en fotledsskada.

På grund av både skadeavbrott och många byten i matchen var det ett rejält tidstillägg och Själevad malde på med ett imponerande tålamod. I den 94:e minuten kom så kvitteringen. Upprinnelsen ett smart inkast av Natalie Persson och Elin Sahlin som gav Persson tid att verkligen måtta sitt inlägg och med stor känsla och fint tillslag blev inlägget klockrent. Minst lika klockrent var också mittbacken Hanna Strandbergs djupledslöpning in i straffområdet där hon majestätiskt nickade in bollen helt otagbart för Clark i målet.

En mycket viktig poäng därmed ett faktum men som ni förstår också en mycket turlig poäng. Hatten av för det slit och det tålamod som Själevad visade upp. Även hatten av för den coachning som ännu en gång ledde till poängmässig framgång.

Beröm till samtliga på banan för moral och kampvilja. Extra många rosor till Natalie Persson, Hanna Strandberg, Elin Sahlin, Johanna Engwall och Josefine Engwall Ward som höjde sig något över mängden. Inte att förglömma målvakten Annelie Sjöroos avgörande räddningar samt en del av duellerna som Erika Strandberg, som vanligt, redde ut med ackuratess! Bra inhopp på 14-åriga Tilde Andrén som fick dryga 20 minuter denna gång.

Med redan skadedrabbad trupp är skadorna på målvakten Annelie Sjöroos och Alma Gustavsson stora huvudbryn inför söndagens drabbning mot serieledande Assi IF. Extremt snabb kurering på några dagar är både högst önskvärt som nödvändigt!

IFK Timrå – Själevads IK 2 – 2 (1-1)
Målen:
1-0 (2) Självmål, 1-1 (33) Ida Sjöström (Alma Gustavsson), 2-1 (76) Bupe Okeowo, 2-2 (94) Hanna Strandberg (Natalie Persson)

Avslut mot mål: 6-3 (2-1)
Avslut utanför: 8-4 (4-1)
Hörnor: 9-2 (3-1)