Förlust i genrepet vs Ope IF
2016-04-18 09:50
Anna Söderlund, t hö var nära att fixa kvittering i matchen mot Ope i lördags.

I försäsongens sista träningsmatch kom så den första förlusten för Själevad. Gästande Ope var dels hypereffektiva samt spelade ett bra defensivt spel och kunde därför hålla undan till en seger i lördags med siffrorna 2 – 3 (1-2). Själevad gjorde ingen dålig match men saknade den rätta spetsen denna gång samtidigt som de tre insläppta målen inte kan sägas återspegla matchbilden som helhet.

En förlust på arton framträdanden är givetvis inget att gräma sig så mycket över än om det hade känts extra snyggt med en ren segerrad inför nästa helgs seriepremiär av Division 1 Norrland. Tittar vi på det rent spelmässiga så stod dock Själevad för en bra insats frånsett det där sista i avslut- och boxspel och man mötte ett bra Ope som med stor sannolikhet aspirerar på avancemang till ettan i höst.

Ope kunde ta ledningen i matchen i den 26:e minuten efter att  båda lag dessförinnan skapat fina målchanser. Ledningsmålet kändes dock lite slumpartat när Ella Backmans lyftning utanför straffområdet på något sätt hittade in bakom Annelie Sjöroos i hemmamålet. Upprinnelsen en felpassning från ytterback och omställning från Ope.

Själevad kvitterade nästan omgående när Beatrice Lopez hittade Josefine Engwall Ward med en stickare i straffområdet som Ward tog med sig runt sin back och spelade in på första ytan där anfallskollegan Josefin Larsson var före målvakt och skarvade snyggt in i mål.

Några minuter före paus tilldömdes Ope en straff efter ett hopslag i Själevads straffområde. Kändes inte solklar. Straffskytten Frida Anderssons skott räddades först av Sjöroos i målet men med en retur som Andersson var först på och satte i mål.

Efter paus inledde Själevad bra och hade kontroll över händelserna. Man ägde mycket boll medan Ope spelade tight defensivt och Själevad blev väl omständliga på offensiv sista tredjedel. När dessutom Ope kunde utöka sin ledning, lite ologiskt sett till hur spelet sett ut, efter en frispark i den 66:e minuten såg det mörkt ut. Målskytt Julia Svensson. Frisparken såg ut att bli missbedömd av inbytta Josefin Berglund i hemmamålet då den smet in ganska mitt i mål precis under ribban.

Själevads inbytta Alma Gustavsson replikerade snabbt när hon på inspel från Elin Sahlin tryckte in reduceringen från nära håll bara minuten därpå. Sista 25 var det uteslutande Själevadstryck utan att man lyckades nå en kvittering. Anna Söderlund testade två fina distansavslut som smet strax utanför i lägen som i en ”flytmatch” hade suttit.

Svåranalyserad tillställning där förlusten ses som lärorik men kanske inte förtjänt. Själevad gjorde som sagt ingen dålig match men fick det inte att stämma helt i sitt anfallsspel samtidigt som man alltså släppte in lite billiga mål. Ope hade totalt fem avslut mot mål varav tre sitter. Själevad noterades för elva avslut. Egentligen ingen som sticker ut specifikt i hemmalaget denna match utan kollektivet var bra om än inte på topp. Förhoppningsvis något som når sitt max nästa helg istället!

Veckan som väntar består av tre gemensamma bollpass innan laget bussar mot seriepremiär och Kalix på lördag. Att möta en av seriefavoriterna redan i premiären ses som positivt där man har allt att vinna.

Själevads IK – Ope IF 2 – 3 (1-2)

Målen: 0-1 (26) Ella Backman, 1-1 (27) Josefin Larsson (Josefine Engwall Ward), 1-2 (41) Frida Andersson (straffretur), 1-3 (66) Julia Svensson, 2-3 (67) Alma Gustavsson (Elin Sahlin)

Avslut mot mål: 11-5 (8-4)

Avslut utanför: 4-1 (2-0)

Hörnor: 2-6 (1-2)