Vinst med viss möda mot Domsjö IF
2016-03-29 10:33
Ida Sjöström stod för en bra insats mot Domsjö IF där laget till slut vann med hela 7-3.
På skärtorsdagen möttes stadslagen Själevads IK och Domsjö IF i en förkortad träningsmatch på Skyttis IP. Matchen avgjordes över 2x35 minuter och slutresultatet skrevs till 7 - 3 (2-2) i en match där Domsjö helt klart satte press på Själevad.

Den första halvleken visade upp ett bekvämt och stillastående Själevad mot ett tokladdat och löpvilligt Domsjö IF. Spelet var böljande och utan någon större kvalitet men vi fick i alla fall se fyra gjorda mål fördelade helt rättvist.

Själevad tog ledningen i den 7:e minuten efter att Felicia Eriksson Selin frispelat Alma Gustavsson i djupet där Gustavsson prickade in ledningsmålet via målvakten Maja Bjuggstams händer. Efter kvarten spelad kvitterade Domsjö IF när Moa Hedberg löpte igenom ett passivt SIK-försvar. Själevad återtog ledningen i den 20:e minuten och återigen var det Alma Gustavsson som avslutade utan chans för Bjuggstam. Beatrice Lopez stod för fin framspelning efter ett, för laget i den första halvan, få lyckade ihopslag i situationen innan.

Moa Hedberg ville inte vara sämre och kunde återigen kvittera via en klassisk tåfjutt i höjd med straffområdet som dalade in bakom Annelie Sjöroos i hemmakassen.

Den första halvleken var nog säsongens bottennapp hittills där få kom upp i normal standard och syntes både bekväma och nonchalanta vilket såklart aldrig är godkänt. Båda lagen hade kunnat göra ytterligare mål under den första halvleken och spelet var allt annat än stabilt i båda riktningar.

I den andra halvleken skärpte Själevad till sig och gick in betydligt mer rejält och aktivt i allt som skedde ute på banan. Elin Sahlin testade direkt inbytta målvakten Emilia Hörnfeldt med ett tungt distansskott som Hörnfeldt klarade. Ett par minuter därpå brände Natalie Persson (för dagen uppflyttad som yttermittfältare) öppet mål innan kvällens "joker", Veronica Lundholm, kunde ge Själevad ledningen i den 43:e minuten. Upprinnelsen var vacker där Persson hittade Ida Sjöström i djupet och där Sjöström hittade den perfekta ytan vid bortre stolpen i vilken Lundholm kom inlöpande och gjorde inget misstag.

Själevad fortsatte att skapa mängder av vassa målchanser och brände också ett par ytterligare "öppna mål" men den egna otajmingen i kombination med bra målvaktsspel från Hörnfeldt höll ner siffrorna men Domsjö blev ordentligt tillbakapressade. I den 56:e minuten prickade Lundholm ribban med ett rungande vristskott och frågan är om inte bollen var innanför mållinjen redan innan Beatrice Lopez tryckte in ribbreturen. Lopez angiven målskytt. Upprinnelsen till målet måste också nämnas där Elin Sahlins crosspassning ut mot Lundholm höll högsta klass!

Lagets femte mål gjordes av Veronica Lundholm som var på ett strålande spelhumör efter att ha "vilat" från matcher så här långt och som ju enligt årets uppgörelse inte satsar på något tävlingsspel men däremot finns tillgänglig som backup när truppen lider av hög frånvaro. Den utsökta passningen till Lundholm denna gång stod Natalie Persson för där Lundholm fick öppet mål.

Domsjö snyggade till siffrorna något när Yasmin Ibrahim bjöds på öppet mål efter sällan skådat försvarsstrul i Själevad och efter flipper kunde Ibrahim trycka in bollen. Därefter gasade Själevad på nytt och kunde göra ytterligare två mål, först genom Anna Söderlund på pass från Alma Gustavsson och slutresultatet fastställdes av Veronica Lundholm på passning av Söderlund.

Som helhet en match där stabiliteten i Själevads spel var på tok för ojämn och av en kaliber som aldrig skulle räcka i en seriematch. En härlig uppryckning i andra räddar hedern och matchen som sådan mycket lärorik där vi ser att inställning absolut slår klass långa stunder. Domsjö IF var modiga och spelade med en hög press vilket man lyckades med under stora delar av den första halvleken.

Hatten av för Veronica Lundholm som onekligen bibehållit sin höga lägstanivå trots att detta var hennes årspremiär i fullstort matchspel. Lundholm stod alltså för tre mål och en assist på de 35 minuter hon spelade (andra halvlek). Ida Sjöström aktiv och bolltrygg samt stod för en sagolik framspelning till Lundholms första mål. Övriga blandade och gav ordentligt men där samtliga alltså höjde sig rejält i den andra halvleken.

Nu väntar returmöte med seriekollegorna BiK SK kommande lördag (2/4 kl 14.00 på Skyttis) där vi ser fram emot att få använda i princip samtliga spelare ur truppen. Måndagsträningen skvallrade i alla fall om att de allra flesta nu är fit for fight igen.

Själevads IK - Domsjö IF 7 - 3 (2-2)
Målen: 1-0 (7) Alma Gustavsson (Felicia Eriksson Selin), 1-1 (15) Moa Hedberg, 2-1 (20) Alma Gustavsson (Beatrice Lopez), 2-2 (30) Moa Hedberg, 3-2 (43) Veronica Lundholm (Ida Sjöström), 4-2 (56) Beatrice Lopez (Veronica Lundholm), 5-2 (58) Veronica Lundholm (Natalie Persson), 5-3 (61) Yasmin Ibrahim, 6-3 (65) Anna Söderlund (Alma Gustavsson), 7-3 (68) Veronica Lundholm (Anna Söderlund)

Avslut mot mål: 13-6 (5-4)
Avslut utanför: 7-3 (5-3)
Hörnor: 4-1 (2-0)