Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kvartsfinal i SM
2020-10-05 14:22
Vi vinner en tuff match över 120 minuter med 2-1 mot ett spelskickligt Mariehem SK! Nu väntar fjolårsfinalisterna Umeå IK i SM-kvartsfinalen.  

Matchen mot Mariehem bjöd kanske inte på vårt finaste spel för säsongen, men tjejerna visar på en god inställning och vi lyckas till slut vinna matchen trots att vårt anfallsspel inte stämmer fullt ut. Samtidigt är Mariehem erkänt duktiga och har bland annat tre 03:or som är uttagna till Västerbottens lag som spelar SM-final i distriktslags-SM nu i oktober.

Vi inleder matchen starkt och redan under de första 10 minuterna skapar vi ett par fina chanser att göra 1-0. Därefter tar Mariehem över och har spelövertaget under första halvlek med ett bra passningsspel och fin kontroll i sin speluppbyggnad. De har dock svårt att ta sig in bakom vår stabila backlinje och skapar inga riktiga farligheter. 

I andra halvlek hamnar vi mer rätt i våra positioner och matchbilden är ganska jämn. Mariehem gör 1-0 i 65:e minuten, men vi kvitterar ganska snabbt genom Tyra, efter att Lisa vunnit en duell, spelat fram Elin som i sin tur frispelar Tyra. Ett vackert fotbollsmål.

I förlängningen gör vi tidigt 2-1 genom en mycket stark prestation av Klara efter en fin framspelning från Lisa. 

Grymt bra jobbat tjejer!

Resultat och program:

Bilder från matchen och målen: 
 
 
SPONSORER