Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Utslagna i slutspelet av Umeå IK
2019-10-06 15:55

Tyvärr blev det respass direkt i SM-åttondelsfinalen för våra F17-tjejer.

Det var en på förhand mycket tuff uppgift tjejerna ställdes inför redan i första slutspelomgången i SvFF F17 då välrenommerade Umeå IK stod för motståndet. Umeå som gått fram som en slåttermaskin och vunnit Norra serien i överlägsen stil. Umeå är dessutom ett av de lag som är en av favoriterna till att vinna hela SM.

Vi har helt andra förutsättningar än motståndarna såklart men i utslagsspel i en match så visste vi att det såklart går att skrälla.

Viktigt var att få en bra start i matchen men tyvärr gör Umeå 1-0 redan i matchens sjätte minut. Rättvist men ändock en aning turligt, då bollen går ribba in och landar någon decimeter innanför linjen.

Umeå håller fortsatt initiativet i matchen men vi försvarar oss bra. Innan paus gör Umeå även 2-0 vilket inte var orättvist med tanke på deras spelövertag. Ingen riktigt bra första halvlek från oss med lite för mycket felpass och stress i spelet.

Tränarna gör en del omdisponeringar i andra vilket gör att vi håller uppe spelet betydligt bättre. Umeå har faktiskt inte direkt någon klar målchans, samtidigt som vi skapar en del halvchanser, tyvärr utan att få utdelning. I matchens sista minut får Umeå dessutom lite turligt in ett 3-0 mål och matchen är såklart avgjord.

Sett över hela matchen är det rättvist att Umeå spelar vidare i SM men hade vi fått in en 2-1 reducering på någon av chanserna i andra halvlek hade vi kunnat få motståndarna lite i gungning. Summerat ändock en godkänd match sett till insatsen även om det blev förlust. 

Nu är en läng säsong över och vi kan trots allt summera den som klart godkänd. Tjejerna har gått framåt mycket och har i serien presterat riktigt bra, framförallt gjort en bra höst, och kan med tillförsikt se fram emot kommande säsong.  

 
 
SPONSORER