Vinst efter stark vändning mot IFK Timrå!
2016-04-11 10:47
Elin Sahlin en av de bärande pjäserna i vinsten mot IFK Timrå.
Damlagets träningsmatch under gårdagen på bortaplan vs IFK Timrå bestod av två vitt skilda halvlekar vad gäller Själevads insats. I den första var laget inte riktigt alert vare sig i huvud eller fötter och Timrå hade ett klart initiativ. I den andra tog istället Själevad över och dominerade kraftigt. Tack vare såväl lite tur som defensiv skicklighet så var halvtidsresultatet (orättvist) oavgjort och i den andra rann Själevad ifrån till 1-3 (1-1) i en, så att säga, lite märklig match.

IFK Timrå syntes spelsugna och löpvilliga och fick direkt i matchinledningen ett kommando i matchen som också gav laget en ledning i den 10:e minuten. Målet låg liksom och hängde i luften då Själevad inte alls fick någon kontroll eller stabilitet i sina led. Ett av Timrås amerikanska nyförvärv Bupe Okeowo kom loss från backlinjen och tåade in bollen förbi en för sent utrusande Annelie Sjöroos i Själevadsmålet.

Därefter osade det hett ytterligare ett par gånger men Timrå lyckades inte överlista Sjöroos någon fler gång. Att Själevad sedan lyckades kvittera på lagets enda avslut mot mål under första halvan var lika värdefullt som oförtjänt. Målet dock en grann historia där Josefine Engwall Ward slog en fin hörna som Josefin Larsson mötte med pannan och via ribban stod för kvitteringen.

I andra halvlek fick Själevad snabbt kontroll över matchen och både sprang och vårdade boll på ett helt annat sätt. Inhoppande Natalie Persson, Alma Gustavsson och Ida Sjöström bidrog samtliga med fart och resoluta ageranden och laget som helhet stod plötsligt att känna igen. Första målchansen stod emellertid Beatrice Lopez för när hon vek in i banan och tryckte iväg ett skott som smet precis utanför höger kryss. Alma Gustavsson kom in i den 69:e minuten och skaffade nästan direkt fram en straff. Upprinnelsen var ett inlägg från Natalie Persson som Alma precis hann ta emot innan Timråmålvakten körde över henne. Gustavsson reste sig, kunde fortsätta och straffen var odiskutabel. Säkert straffskytt var Josefine Engwall Ward.

Därefter fick nämnda Persson ett hett läge inne i boxen men sköt i marken och avslutet tamt. I den 78:e minuten kom så spiken i kistan när ett vackert anfall rullades upp där Elin Sahlin löpte i djupet och slog ett klockrent inspel mot bakre ytan där Ida Sjöström tagit sig fram och förbi sin försvarare. Sjöström behärskad och bredsidade in bollen på ett tillslag.

Bara minuten därpå kom Alma Gustavsson helt fri men blev för tveksam i avslutet. Historien upprepade sig tre minuter senare och dessvärre fick Gustavsson ytterligare en skräckupplevelse, i fysisk form, när hon strax före slutsignalen föll ihop ute på planen. Gustavsson kom som väl var snabbt till medvetande men det hela var otäckt. Troligen var det smällen i samband med straffen som spökade och Gustavsson uppsökte för säkerhets skull sjukhus under eftermiddagen men fick åka hem och lyda under observation. Vi håller alla tummar för att det inte är något allvarligt då Alma redan varit såväl sjukdoms- som skadedrabbad så här långt.

Matchen som helhet alltså ryckig och inte så stabil som man önskar i detta skede av säsongen. Starkt av Själevad att vända på det hela och under andra halvlek var det aldrig något snack och där kunde siffrorna helt klart ha runnit iväg ytterligare. Påtagligt är dock att vi måste lära oss att inte släppa iväg en hel halvlek där inte alla gör sitt jobb. Till slut kommer det att kosta oss hela matchen. Stor eloge till samtliga för att man knyter näven och bevisar sin kaliber i andra halvlek och beröm som helhet i matchen till innermittfältets Elin Sahlin och Johanna Engwall. Josefine Engwall Ward låg bakom två av dagens mål och var till sin fördel. Mittbackarna Gabrielle Wågström och Erika Strandberg stabila överlag samt att hela trion inhoppare stod för förtroendeingivande insatser.

Nu återstår endast knappa två veckor till seriepremiären och nästa lördag, 16 april, genrepsspelar laget på hemmaplan mot Ope IF. Avspark 11.00 på Skyttis. Dessförinnan tre gemensamma bollpass.

IFK Timrå - Själevads IK 1 - 3 (1-1)
Målen: 1-0 (10) Bupe Okeowo, 1-1 (27) Josefin Larsson (Josefine Engwall Ward), 1-2 (71) Josefine Engwall Ward (straff), 1-3 (78) Ida Sjöström (Elin Sahlin)

Avslut mot mål: 3-7 (2-1)
Avslut utanför: 3-4 (2-0)
Hörnor: 3-3 (3-2)