Vass första halva sänkte Mariehem!
2016-03-21 08:48
Josefine Engwall Ward satte ett snyggt mål mot Mariehem som innebar 3-0 i dåläget. Matchen slutade 3-1.
Själevad visade direkt från avspark att man förstått vad som krävdes för att kunna mäta sig mot etablerade division 1-laget Mariehems SK. Hela den första halvleken var man starkt tongivande och faktum är att siffrorna kunde (läs: borde) ha runnit iväg ännu mer än de 3-0 man tog med sig in i andra halvlek. Slutresultatet klara 3-1 (3-0) efter en första halvlek som inte lämnade så mkt i övrigt att önska.

Själevad spelade en rörlig, fantasifull fotboll. Laget hölls tight, man var snabba in i press och återerövrade i princip samtliga bolltapp som skedde under den första halvleken samt att man anföll på ett varierat sätt som gjorde motståndarna både konfunderade och stressade. Fjolårets skyttedrottning Josefin Larsson var nära att sätta första målet redan i den 7:e minuten men direktavslutet på inlägg gick rakt på målvakten från nära håll.

Istället blev det vindsnabba Alma Gustavsson som satte ledningsmålet i den 10:e minuten efter att, för dagen, innermittfältaren Anna Söderlund stått för den utsökta framspelningen i djupet. Gustavsson fick med sig bollen i steget, skar in mot mål och satte sitt avslut vackert i mål via vänsterstolpen.

Bara tre minuter därpå var vi dock beredda att anteckna kvittering när nyttiga mittfältaren Karolina Rinnau Widding vann ett hopslag  utanför Själevads straffområde som gav ett öppet läge snett från vänster. Då visade Josefin Berglund i SIK-målet utmärkta reflexer och dök snabbt ner på avslutet utan att släppa retur.

Alma Gustavsson satte psykologiskt viktiga 2-0 minuten därpå och på ett liknande sätt som vid ledningsmålet. Natalie Persson stod för djupledspassningen och Gustavsson dundrade denna gång upp avslutet i nättaket!

Därefter en kavalkad av målchanser från hemmalaget där MSK-keepern var det enda som förhindrade ett stort ras för gästerna. Vi räknade till inte mindre än sex 100-procentiga lägen inom loppet av tio minuter men där samtliga brändes/räddades. Bara ett par minuter innan halvtidsvilan kom dock det tredje målet efter att Anna Söderlund serverat Josefine Engwall Ward en vältajmad passning som renderade i ett friläge. Kylig som få drog Engwall Ward målvakten och kunde sedan promenera in med bollen i mål.

Inledningen av den andra halvleken fortsatte med dominans från hemmalaget men i takt med att matchuret tickade desto mer fick gästerna att säga till om. Den andra halvleken kan som helhet sägas ha gått till Mariehem på poäng men man lyckades bara reducera vid ett tillfälle när ett bolltapp på mittplanen ställde SIK-försvaret när nämnda Karolina Rinnau Widding kom loss och vackert satte reduceringsmålet via högerstolpen. Detta mål kom dock inte förrän i matchminut 73 och därefter spelade Själevad av matchen med kontroll. Antalet skarpa målchanser var rätt jämnt fördelade mellan lagen i den andra halvleken men i spelet i stort hade Mariehem betydligt mer att säga till om jämfört med den första.

Många märkliga domslut i denna match och dessvärre gör det också att fokus hamnar på just domartrion och gör det svårt för spelarna att veta vilken nivå som gäller för dagen.

I Själevad stod hela teamet för en helgjuten insats i ungefär 65-70 minuter av denna match medan man inte riktigt förmådde hålla nivån hela vägen. Dock ett oerhört viktigt och positivt kvitto på att man har ett både stort spel individuellt som lagmässigt när alla bidrar. Målvakten Josefin Berglund utstrålade en trygghet och stod för ett par-tre vassa ingripanden. Hela försvarslinjen värderade rätt och löste med gemensamma krafter de mesta som hotade på sista tredjedel. Mittfältet magnifika i den första halvleken där Elin Sahlin städade i defensiven och Söderlund briljerade i offensiven tillsammans med såväl Gustavsson som Beatrice Lopez. Anfallsduon Engwall Ward - Josefin Larsson är luriga och svårlästa och saknade väl egentligen bara en större utdelning målmässigt.

Samtliga tre ersättare kom in under den andra halvleken där Felicia Eriksson Selin gjorde säsongsdebut i utomhusmatch när hon kom in som högerback, Ida Sjöström ersatte Alma Gustavsson och skapade en del oreda i offensiven. Unga Tilde Andrén, som kallades in till matchen efter sjukdomsåterbud från Johanna Engwall, fick dryga tio minuter och faktum är att hon även denna gång var riktigt nära att komma igenom i ett friläge på vilket hon med stor sannolikhet hade målat på nytt! Imponerande!

Nu nalkas påskhelgen och Själevad spelar därför redan på skärtorsdag nästa träningsmatch i form av stadsderby vs Domsjö IF. Avspark på Skyttis kl 18.15. Därefter väntar tre dagas vila från laget innan fortsatt sikte mot seriepremiären fortlöper. Kvarstående träningsmatcher är 2/4 (hemma vs BiK SK), 10/4 (borta, IFK Timrå) och genrep 16/4 (hemma, Ope IF).

Själevads IK - Mariehems SK 3 - 1 (3-0)
Målen: 1-0 (10) Alma Gustavsson (Anna Söderlund), 2-0 (14) Alma Gustavsson (Natalie Persson), 3-0 (43) Josefine Engwall Ward (Anna Söderlund), 3-1 (73) Karolina Rinnau Widding

Avslut mot mål: 18-7 (15-1)
Avslut utanför: 3-2 (3-1)
Hörnor: 5-2 (2-0)