Persson segerorganisatör när finalplatsen säkrades!
2015-04-07 11:38
Laget som säkrade finalplatsen i DM 2015

Natalie Persson hade en glänsande dag när Själevad säkrade finalplatsen i DM-spelet efter klar seger på bortaplan mot Härnösands SK med hela 0 - 7 (0-3). Persson gjorde själv ett mål och assisterade till de övriga!

- Jättekul, hon fick spela på en ovan plats (yttermittfält) men hittade snabbt rätt och stod för mängder av fina inlägg/inspel och slog även våra hörnor för dagen som renderade i två av målen, berömmer Tommie Andersson.

Själevad ställde upp med ett slagkraftigt lag men då ska man ändå komma ihåg att de fyra spelare som inte kom till spel i normala fall mycket väl kunnat vara startspelare. Systrarna Johanna och Josefine Engwall, Veronica Lundholm och Johanna Abrahamsson är tunga namn som alltså inte spelade DM-semifinalen.

Det syntes inledningsvis att Själevad hade haft helt fotbollsledigt i tre dagar och bolltempo, passningsprecision samt löpviljan var lite sisådär den första halvtimmen. Man skapade ändock några fina målchanser och när nämnda Persson "skjutit in sig" så serverade hon först Josefin Larsson ett distinkt inspel mot första stolpen där Larsson skarvade in ledningsmålet i den 22:a minuten. Anna Söderlund också inblandad som stod för fin crosspassning ut mot Persson.

Efter prick halvtimmen spelad stod hemmalaget Härnösand för en fin omställning där ett inlägg från vänsterkanten sånär gav resultat men direktavslutet över Annelie Sjöroos ribba.

Ett par minuter därpå nästan kopierade Själevad sitt ledningsmål. Söderlund hittade Persson med en djupledslyftning och Persson hittade Larsson mitt i slottet, omarkerad, och Larsson gjorde enkelt sitt och lagets andra mål.

Själevad skapade mer och mer tryck ju längre halvleken led och med fem minuter till vilan utökade man sin ledning efter att Emma Edmark dunkade in ett vackert mål efter att Natalie Persson på nytt träffat rätt i inlägget som denna gång var överlångt mot bakre yta där Edmark behärskat tog ner boll och sedan tryckte upp den högt till höger i målet.

Förutom målen hade framför allt Josefin Larsson en handfull ytterligare fina målchanser men resultatet 0-3 stod sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal när Larsson ändå hittade rätt och gjorde därmed sitt tredje mål för dagen. Vem passade? Jo, Natalie Persson och målet var en frukt av en lyckad hörnvariant.

Härnösand skapade en fin målchans i den 55:e minuten där Sjöroos svarade för en fin enhandsräddning. Kalabalik i Själas straffområde på den efterföljande hörnan där Angelika Östberg agerade uppoffrande och blockerade ett avslut från nära håll.

Därefter var Natalie Persson less på att bara spela fram till mål och fick sätta ett eget mål efter fin djupledsstickare från Anna Söderlund. Perssons avslut räddades först men på returen vräkte hon sig fram och tryckte in bollen. Matchminut 58.

Lagets sjätte mål var en riktig delikatess! Mittbacken Gabrielle Wågström spelade fram en genomskärare till Natalie Persson som drev in mot målet men istället för att skjuta spelade hon snett bakåt till anstormande Josefin Larsson som därmed fick öppet mål. Matchminut 70.

Slutresultatet fastställdes ett par minuter därpå när en hörna resulterade på nytt. Denna gång nickrensades Perssons högerhörna av Härnösandsspelare men Elin Sahlin var först på andrabollen och hennes lobbskott seglade in.

Själevad hade en handfull ytterligare målchanser men kombination av bra målvaktsspel samt otur med ribb- och stolpvinklar satte stopp för några fler mål denna afton.

Noterbart är att Natalie Persson även skruvade en vänsterhörna direkt i insidan av bortre stolpen så det var liksom en dag där nästan allt gick den spelskickliga Perssons väg!

Stor beröm till henne såklart men även till fyramålskytten Josefin Larsson. Hon ser stundtals passiv ut men är hyperfarlig när hon får boll i närheten av mål och kan göra mål från alla vinklar och vrår.

Försvarsmässigt stabilt över hela banan där innermittfältets Elin Sahlin och Anna Söderlund vann nästan samtliga dueller de hamnade i. Angelika Östberg aktiv på sin högerbacksplats och visade en härlig inställning.

Laget därmed klart för DM-final där man ställs mot vinnaren i den andra semifinalen som går mellan Hägglunds IoFK och BiK SK. Den spelas 15 april och finalen ska vara spelad någon gång i augusti.

Veckan som pågår innebär träning tisdag och torsdag och därefter en intressant träningsmatch på bortaplan nu på lördag. Redan kl 10.00 avspark i mötet Gimonäs UIF uppe i Umeå. Gimonäs spelar i samma serie som Själevad denna säsong och har gjort fina resultat under försäsongen.

Härnösands SK - Själevads IK 0 - 7 (0-3)

Målen: 0-1 (22) Josefin Larsson (Natalie Persson), 0-2 (33) Larsson (Persson), 0-3 (39) Emma Edmark (Persson), 0-4 (50) Larsson (Persson), 0-5 (58) Persson (Anna Söderlund), 0-6 (70) Larsson (Persson), 0-7 (73) Elin Sahlin (Persson)

Avslut mot mål: 1 - 17 (0-7)

Avslut utanför: 3 - 6 (1-4)

Hörnor: 4 - 4 (2-1)