Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
En sammanfattning av vårsäsongen
2019-07-06 18:14

Sommaruppehållet är här och det är dags att göra en halvtidssummering av säsongen som varit så här långt för vårt samarbetslag i SvFF:s F17 - Själevads IK/BK Örnen.

 

FÖRSÄSONG

Detta nya lag för säsongen, Själevads IK/BK Örnen F17, påbörjade säsongen i januari med en rejäl och fokuserad vinterträning. Tyngdpunkten har främst legat på kondition, styrka, koordination och fotbollsteknik. Det har blivit en rejäl dos av samtliga delar där tränarna i samarbete med Jocke och Johanna på MSA gjort ett stort jobb och arbetet fram ett bra träningsupplägg med ett blockindelat program under hela vintern. M a o kom tjejerna riktigt bra förberedda in i säsongspremiären.

 

TRÄNINGSMATCHER

Två träningsmatcher spelades på försäsongen. Den första matchen mot Umeå IK F17. Vår första match med detta nya lag blev en riktigt tuff första utmaning. Trots att det rätt tydligt syntes att vi var ett nytt och lag som inte hunnit spela ihop sig och att vi fick oss en lektion i bra spel så fanns det ändå en del positivt att ta med sig från den här matchen.

Ytterligare en träningsmatch mot Arnäs IF F17-lag hanns med innan säsongsstart. Även den matchen gav en del positivt. Den var dock en helt annan karaktär på den här än Umeåmatchen där vi fick äga en hel del boll och därmed också träna på vårt eget spel.

 

SVFF F17 MELLERSTA NORRLAND

28 april och äntligen säsongsstart i SvFF F17 Mellersta Norrland efter en lång vinter av tuff träning.

Bortamatch mot IFK Timrå. Mycket spännande och lite nervöst att se var vi stod oss. Det var lite svårt att veta lagets status och nivå då allt kring detta lag varit nytt.

Efter en nervös inledning på matchen tog vi över i den andra och slutresultatet seger med 4-1 får väl anses som rättvist. En bra premiärmatch även om det fanns en del att fila på gällande spelet.

Omgång 2 och hemmapremiär mot Selånger FK/Alnö IF på Humanresurs Arena. En fin konstgräsplan men lite svårspelad då den tyvärr är lite ”tight”. Selånger började matchen med hög press och bra energi, något som vi hade problem med att hantera i hela första halvlek. Man ledde också helt rättvist efter första halvlek med 2-1. I andra halvlek förändrades matchbilden helt och vi tog över det mesta av spelet med hård press och bra energi mot ett tröttnande Selånger. Det gav till slut utdelning och vi vände matchen till ledning 4-2. En Selångerreducering kom i slutet av matchen men det blev seger i första hemmamatchen med 4-3. Kul att se att vinterns träning betalar sig redan i början av säsongen.

Omgång 3 borta mot Sundsvalls DFF. Det blev en märklig match. Inte spelmässigt, men på grund av vädret. Det var minst sagt ett klassiskt vårväder med kyla, regn och grym blåst, allt på samma gång. Vinden blåste t o m bort ena målet vid ett tillfälle under matchen vilket säger en del. Trots det höll tjejerna bra fokus i hela matchen och kunde mycket rättvist ta säsongens tredje raka seger, nu med 4-0. Stabilt och bra spel.

Vårens tuffaste utmaning väntade i omgång 4. Ope IF 1 på bortaplan. Det blev en matchbild där vårt försvar fick jobba hårt hela första halvlek. Trots spelövertag för Ope kunde vi gå till halvtidsledning med 1-0, det efter en mycket bra defensiv insats. Tyvärr kom kvitteringen alldeles för tidigt i andra och småningom även två mål till i baken. Trots en klart godkänd insats så kunde Ope till slut vinna helt rättvist med 3-1 och säsongens första förlust i serien var ett faktum.

I nästa omgång väntade IF Team Hudik som startat ungefär på samma sätt som oss. En jämn match var att vänta alltså. Vi tog kommandot från start och hade det mesta av spelet men Hudik kontrade farligt. Så pass farligt och effektivt att man hade en 2-0 ledning i halvtid. I andra fortsatte spelövertaget för oss men Hudik hade marginalerna på sin sida samtidigt som man var klart effektivare i avsluten än vad vi var. Matchen slutade med andra raka serieförlusten, nu med 3-5. Kändes inte helt rättvist kanske då vi var det spelförande laget större delen av matchen men med bra försvar och effektivt målskytte kunde Hudik ta med sig tre pinnar hem.

Ny hemmamatch i omgång 6, nu mot Frösö IF och ett revanschsuget hemmalag efter förlusten mot IF Team Hudik. Första halvlek började i vanlig ordning lite trögt men trots det gick vi till halvtidsvila med en 4-0 ledning. I andra tröttnade Frösö IF efterhand och våra tjejer kunde spela ut rejält. Matchen rann iväg och slutade till sist hela 12-2. Solklar seger alltså och vi var på banan igen. Roligast att konstatera var att målskyttet var fördelat på många spelare samt att ineffektiviteten från förra matchen innan var som bortblåst.

I omgång 7 stod Ope 2 för motståndet uppe i Östersund. En match som på papperet borde vara en trepoängare sett till lagens tabelläge. Precis som i Sundsvall var vädret den största snackisen i första halvlek. Ett riktigt fjälloväder kom in från ingenstans och gjorde halvleken lite svårspelad. Trots det en planenlig 2-0 ledning som precis som tidigare matcher rann iväg i andra. Matchen slutade till sist med en fullt rättvis 7-0 seger.

Ås IF stod för motståndet i nästa omgång. Ett lag som verkligen försökte spela fotboll men inte hade samma tempo, skills och ork som oss så vi kunde styra spelet lite som vi ville i bägge halvlekarna. Som så många matcher tidigare i vår blev spelövertaget större i andra halvlek. Efter 2-0 och 4-0 i de respektive halvlekarna slutade matchen med klar seger, 6-0.

Sista två våromgångarna och dubbelmöte mot BIK Sportklubb.

Första matchen borta på deras helt nya konstgräsplan. Räknar man in all knott bland dagens publik hade vi nog fyllt Camp Nou denna kväll, det var verkligen massor av den varan. Tror dock inte tjejerna stördes alltför mycket av dessa mindre önskade gäster. Det var däremot en svårspelad match där BIK gjorde det svårt för oss med sitt långa lag och snabba kontringar. Första halvlek såg det spelmässigt hyfsat bra ut och ledning 3-2. I andra blev vi däremot alldeles för stillastående och saknade den aggressivitet vi brukar spela med. Trots en del heta chanser från bägge lagen blev det en mållös andra halvlek och en uddamålsseger, men inte mycket mer. Dock starkt att vinna och en viktig trepoängare trots att spelet inte fungerade helt hundra.       

Vårsäsongens sista match innan ett skönt sommaruppehåll, även denna mot BIK, men nu på hemmaplan. Vi fick en riktig smakstart med 2-0 redan efter fyra minuter. Sedan rullade matchen bara på med mycket bra bolltrillande från samtliga i laget där vi hela tidan låg rätt i banan och värderade rätt. När slutsignalen ljöd stod det klara 8-1 på tavlan. En helt annan insats än bortamatchen och sett över hela matchen var nog detta säsongens bästa insats så här långt. Något att ta med sig in i höstsäsongen.

 

VÅRSÄSONGEN

Sammanfattningsvis en klart godkänd insats av tjejerna under våren. När man samarbetar två föreningar är det inte helt lätt att få ihop laget spelmässigt men det har fungerat riktigt bra. Även om vi velat casha in någon fler vinst har det dock överlag sett bra ut. Matcherna har sakta men säkert sett bättre och bättre ut och vi har en grundfysik i laget att falla tillbaka på som ger en bra trygghet och som visat sig i flera av matcherna. Riktigt skoj att se.

Finns dock en del att fila på som kan bli bättre, men så är ju detta en drös målinriktade tjejer under utbildning, så det kommer säkert bli ännu bättre i höst.

Just nu parkerar vi på en andra plats i F17 Mellersta Norrland, med fyra poäng ner till tredje lag.

De två bästa går vidare till slutspel i höst (samt två bästa treorna från de sju serierna) så nu laddar vi med bra sommarträning och kommer väl förberedde när hösten drar igång. Det görs med match hemma på Själevads IP mot IFK Timrå lördag 10 augusti.

Trevlig sommar så syns vi på långsidan till hösten…

 

 
 
SPONSORER